Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 15/6/2022

Ενημέρωση από συνεδρίαση ΔΣ ΔΣΑ, 15/6/2022

Συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αποκλειστικό θέμα την τροποποίηση του α. 349 ΚΠΔ που προωθεί η κυβέρνηση για τις αναβολές.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ παρουσίασε εισηγητικά την απόφαση της Συντονιστικής της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Από πλευράς Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής, αναπτύχθηκε η αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη τροπολογία που στοχοποιεί την δικηγορία για τις καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τα μέσα πάλης, ο σύμβουλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δ. Σαραφιανός επιχειρηματολόγησε ότι απαιτείται μαζική αντίδραση των δικηγόρων σε συνδυασμό με απόφαση για αποχή, ώστε να κινητοποιηθούν τα μέλη του ΔΣΑ και να υπάρξει απεύθυνση στην κοινωνία, καθώς κατ’ ουσίαν με την τροπολογία πλήττεται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν τον δικηγόρο της επιλογής τους.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης των συμβούλων, υπερψηφίστηκε η τοποθέτηση της Συντονιστικής, όσον αφορά την καταγγελία της προωθούμενης τροπολογίας, και περαιτέρω αποφασίστηκε συγκέντρωση στο Εφετείο την ημέρα ψήφισής της (πιθανόν 22/6/2022), σε συνδυασμό με αποχή από τα ποινικά ακροατήρια (οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής ψήφισαν περαιτέρω την πρόταση συνολικής αποχής εκείνη την ημέρα).

Την άποψη ότι ο Υπουργός Δικαιοσυνης Κ. Τσιάρας πρέπει να κηρυχθεί persona non grata από το δικηγορικό σώμα, πέραν της καταγγελίας που ήδη αποφασίστηκε από την Ολομέλεια, εξέφρασαν και υπερψήφισαν οι σύμβουλοι Θ. Καμενόπουλος, Ι. Κάπος, Θ. Καμπαγιάννης και Δ. Σαραφιανός, πρόταση η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Συμβουλίου.

Θ. Καμπαγιάννης, Δ. Σαραφιανός, σύμβουλοι ΔΣ ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή