Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

ΕΛΑΣ: Όλο πιο αυθαίρετη, συστηματικά ατιμώρητη (Ετήσια έκθεση Μηχανισμού του Συνήγορου του Πολίτη)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΟΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Νέα αύξηση των περιστατικών αυθαιρεσίας με δράστη την ΕΛΑΣ καταγράφει η ετήσια έκθεση του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη.

Τα περιστατικά αυθαιρεσίας που ήρθαν σε γνώση του μηχανισμού είναι 308 για το έτος 2021, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το 2020 (263 περιστατικά), χρονιά κατά την οποία ήταν αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το 2019 (218 περιστατικά).

Εκτός της αύξησης των περιστατικών αυθαιρεσίας, προκύπτει περαιτέρω η χρόνια και συστηματική ατιμωρησία: η συντριπτική πλειοψηφία των πειθαρχικών διερευνήσεων καταλήγει στο αρχείο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το σύνολο των εκατό τριάντα οκτώ (138) υποθέσεων, που αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας από τον Μηχανισμό το έτος 2021, ποινές προτάθηκαν μόνο σε είκοσι δύο (22) περιπτώσεις. Από το σύνολο δε αυτό, στις οχτώ ( 8 ) περιπτώσεις η προτεινόμενη ποινή αφορούσε στην επιβολή προστίμου ενώ σε τρεις ( 3 ) η σχετική πρόταση εισηγούταν την ποινή της επίπληξης.

Όλη η έκθεση εδώ: https://www.synigoros.gr/api/files/download/423516

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή