Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση από την πρώτη μέρα του Εφετείου της Χρυσής Αυγής

Ενημέρωση από την πρώτη μέρα του Εφετείου της Χρυσής Αυγής

(Αναδημοσίευση από τη σελίδα fb του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Θανάση Καμπαγιάννη)

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου της Χρυσής Αυγής:

– Ανέβηκε η δικαστική σύνθεση (5 τακτικά μέλη, 2 αναπληρωματικά, μία εισαγγελέας και μία αναπληρωματική εισαγγελέας). Η σύνθεση οριστικοποιήθηκε μετά από προβλήματα (αιτήσεις αποχής, κλπ, που ανέκυψαν από το γεγονός ότι πολλοί δικαστές είχαν συμμετάσχει σε δικαστήρια αναστολών για κρατούμενους Χρυσαυγίτες). Επί των αιτήσεων εκδόθηκαν βουλεύματα και η σύνθεση δείχνει πλέον οριστική.

– Παρουσιάστηκαν από τους πρώην βουλευτές οι κρατούμενοι Λαγός και Παππάς και οι αποφυλακισθέντες Ηλιόπουλος και Γρέγος.

– Παρουσιάστηκαν κάποια από τα καταδικασμένα μέλη (Πανταζής, Σταμπέλος, Καλαρίτης, Αγριογιάννης, κλπ).

– Δηλώθηκαν οι εκπροσωπήσεις από δικηγόρους υπεράσπισης, που έχει πλέον διαρραγεί σε σχέση με το “ενιαίο” της υπεράσπισης στο πρωτόδικο δικαστήριο.

– Υποβλήθηκαν αιτήματα αναστολής της ποινής (αποφυλάκισης μέχρι την απόφαση) από τους κατηγορούμενους Λαγό, Καλαρίτη, Σταμπέλο, Πανταζή – το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Το σημαντικότερο νέο είναι ότι ο Μιχαλολιάκος ζήτησε αναβολή, λόγω αδυναμίας προσέλευσης καθώς βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από βαρύ covid. Βέβαια, ο Μιχαλολιάκος μπορεί να εξουσιοδοτήσει συνηγόρους να παραστούν αντ’ αυτού, όπως έκανε στο πρωτόδικο δικαστήριο. Η υποβολή αιτήματος αναβολής δείχνει τη δυστοκία της υπεράσπισης, καθώς είναι πολύ δύσκολη η αποδόμηση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης.

Επί του αιτήματος αναβολής, θα αποφασίσει το δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο, στις 6 Ιουλίου, οπότε και θα νομιμοποιηθεί η πολιτική αγωγή (υποστήριξη της κατηγορίας).

Σημειωτέον ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι που δεν παρέστησαν και που πιθανότατα θα παραιτηθούν από τον δεύτερο βαθμό, βλ. καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση για επίθεση στο στέκι Αντίπνοια και για τη δολοφονία Λουκμάν, που εξέτισαν ήδη το κομμάτι της ποινής τους στη φυλακή και αποφυλακίστηκαν υφ’ όρον.

Το δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα 146 μαρτύρων, ανάμεσά τους της Μάγδας, του Παναγιώτη και της Ειρήνης Φύσσα, του Αμπουζίντ Εμπάρακ, του Σωτήρη Πουλικόγιαννη και πολλών ακόμα θυμάτων της ναζιστικής βίας και μαρτύρων που εξετάστηκαν στην πρώτη δίκη (όλοι οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής πλέον κλητεύτηκαν από τον εισαγγελέα).

Η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο ήταν μεγάλη και ενωτική. Έδωσε κουράγιο στα θύματα και τους μάρτυρες.

Ο αγώνας όμως θα είναι μαραθώνιος.

(Φωτο: Marios Lolos).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή