Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική στο Athens Pride: Ισότητα στο γάμο! Θέλουμε τον νόμο, βγαίνουμε στο δρόμο!

ATHENS PRIDE 2022

Οι δικηγόροι και ο νομικός κόσμος διεκδικούμε:

Όχι άλλη αναμονή! Ισότητα στο γάμο! Θέλουμε τον νόμο, βγαίνουμε στο δρόμο!

Οι ζωές των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς, κουήρ και ίντερσεξ ατόμων, δεν μπορούν να περιμένουν. Η φετινή διοργάνωση του Pride βρίσκει για άλλη μια φορά τους λοατκι συνανθρώπους μας να βιώνουν τις διακρίσεις και την ανισότητα, καθώς εξακολουθούν να στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια στιγμή που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της ανεργίας που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία.

Η άρνηση της κυβέρνησης να νομοθετήσει το ισότιμο δικαίωμα στον γάμο είναι προκλητική: πρόσφατα δημοσιεύματα (Τα Νέα, 13/5/2022) μιλούν για δήθεν αναζήτηση τεχνογνωσίας από το γαλλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης! Τι άλλη υπεκφυγή θα εφευρεθεί και πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε για να νομοθετηθεί το αυτονόητο; Τα ομόφυλα ζευγάρια και οι λοάτκι συνάνθρωποί μας πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην αγάπη, στην οικογένεια, στα παιδιά και την τεκνοθεσία, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο νομικός κόσμος, οι δικηγόροι, όσες και όσοι σπουδάζουμε, μαθητεύουμε ή εργαζόμαστε πάνω στον νόμο, έχουμε μια πρωταρχική ευθύνη. Να απαιτήσουμε τη νομοθέτηση της ισότητας όλων των πολιτών, άρα και των δικαιωμάτων των λοατκι ανθρώπων.

Για τον λόγο αυτό, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε μαζική παρουσία στη φετινή μεγάλη παρέλαση του Pride της Αθήνας, διεκδικώντας να είναι όχι μόνο μια μεγάλη γιορτή ορατότητας, αλλα και μια μεγάλη πορεία διεκδίκησης της ισότητας και των δικαιωμάτων.

Με ένα μεγάλο μπλοκ δικηγόρων και νομικών, ανοιχτό σε όλες και όλους, ανεξάρτητα από ιδιότητα, φύλο, σεξουαλικότητα και ιδεολογικές πεποιθήσεις, με μόνο διαχωρισμό απέναντι στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία.

Δίνουμε ραντεβού το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 7μμ, στην πλατεία Συντάγματος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή