Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δικαιοσύνη για τον Ζακ/Ζάκι Κωστόπουλο! Παράσταση αλληλεγγύης, ΜΟΔ, Τετάρτη 13/4

Δικαιοσύνη για τον Ζακ/Ζάκι Κωστόπουλο! Παράσταση αλληλεγγύης στο ΜΟΔ, Τετάρτη 13/4

3,5 χρόνια έχουν κιόλας περάσει από τη βάρβαρη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και του κινήματος υπεράσπισης των οροθετικών Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο δράστες και αποτελειώθηκε από έξι ακόμα άνδρες της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2018. Η δίκη των κατηγορούμενων για θανατηφόρα σωματική βλάβη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (πρώτος βαθμός) πλησιάζει στο τέλος της: στις 13 Απριλίου πρόκειται να υποβληθεί η εισαγγελική πρόταση, τόσο επί της ενοχής όσο και επί του αιτήματος επιτρεπτής μεταβολής της κατηγορίας θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε ανθρωποκτονία, εκτιμάται δε ότι ως το τέλος του Μαΐου αναμένεται, να έχει ληφθεί και η απόφαση.

3,5 χρόνια μετά, το βιντεοληπτικό υλικό, οι καθαρές από ουσίες εξετάσεις του θύματος, οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και σειρά άλλων μέσων απόδειξης, διέψευσαν και επισήμως τόσο τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων όσο και τις αφηγήσεις των κυρίαρχων ΜΜΕ τα οποία από την πρώτη στιγμή κάθισαν στο εδώλιο όχι τους θύτες αλλά… το θύμα, παρουσιάζοντάς το, άλλοτε ως τοξικοεξαρτημένο [ιδιότητα η οποία, όπως φαίνεται αποτελεί κατά τη γνώμη τους ποινικό αδίκημα και μάλιστα εις θάνατον] κι άλλοτε ως επικίνδυνο ληστή.

Ως Eναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή στεκόμαστε αταλάντευτα απέναντι στην καταπίεση, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την αδικία απέναντι στους αδύναμους, με πολλές τέτοιες υποθέσεις να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της δουλειάς μας, δηλαδή της ερμηνείας του νόμου και της υπαγωγής τους στην αρμοδιότητα της δικαστικής λειτουργίας. Δεν επιλέγουμε, ούτε και μπορούμε, να τηρήσουμε, σιγή ιχθύος όταν τέτοιες κανιβαλικές πράξεις τελούνται σε δημόσια θέα και συμπυκνώνουν δομικές εξουσιαστικές σχέσεις. Παίρνουμε θέση δίπλα στο δίκιο, δίπλα στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, πάντα δίπλα στον οικονομικά και κοινωνικά αδύναμο: απέναντι στην αδικία, απέναντι στον ακροδεξιό και ομοφοβικό λόγο, απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον εκφασισμό, φαινόμενα τα οποία κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Ως ΕΠΔΑ συντασσόμαστε με το αίτημα της οικογένειας του Ζακ, της Ζάκι Ο, για δικαιοσύνη. Συμπαραστεκόμαστε στις συναδέλφισσες δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας και καταδικάζουμε απερίφραστα ομοφοβικές, σεξιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις κατά της αξιοπρέπειας, της σωματικής ακεραιότητας και της ανθρώπινης ζωής.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα οργανώσεων για παράσταση αλληλεγγύης έξω από τη δικαστική αίθουσα, την ημέρα της υποβολής της εισαγγελικής πρότασης, Τετάρτη 13.04.2022 και ώρα 09.00, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας, είσοδος από οδό Δέγλερη).

Θα είμαστε εκεί και την ημέρα ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης, σε αυτή την τόσο σημαντική για την κοινωνία και την απόδοση δικαιοσύνης υπόθεση.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή