Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τους έμμισθους δικηγόρους που διεκδικούν απλήρωτους μισθούς από υπό πτώχευση εταιρείες (Ανακοίνωση ΔΣΑ)

Ο ΔΣΑ στηρίζει τα έμμισθα μέλη του που διεκδικούν απλήρωτους μισθούς από υπό πτώχευση εταιρείες (11/4/2022)

Με αφορμή νέα υπόθεση που εκδικάζεται την Τρίτη 12/4/2022 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (1ο Τμήμα-Δημόσιο), κατά την οποία συζητείται έφεση της ΑΑΔΕ κατά απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει τη στήριξή του στα έμμισθα μέλη του που διεκδικούν απαιτήσεις τους (απλήρωτους μισθούς) από υπό πτώχευση εταιρείες.

Είναι γνωστοί οι ισχυρισμοί της ΑΑΔΕ ότι εσφαλμένα οι απαιτήσεις των εμμίσθων δικηγόρων συμπεριλαμβάνονται στην τρίτη τάξη μαζί με τους εργαζόμενους και δη πριν τη διαίρεση του διανεμητέου ποσού, διότι τάχα η παραπομπή του νομοθέτη στο άρθρο 31 Ν. 1545/1985, όπως συμπεριλαμβανόταν στο άρθρο 156 του ΠτΚ , υποκρύπτει βούληση του νομοθέτη να προηγηθεί η ικανοποίηση αποκλειστικά και μόνο των εργατικών απαιτήσεων πριν τη διαίρεση του διανεμητέου ποσού. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλές δικαστικές αποφάσεις, η παραπομπή στο Ν. 1545/1985 αφορά αποκλειστικά το τελευταίο εδάφιό του με το οποίο τροποποιήθηκε το άρθρο 977 του ΚΠολΔ (βλ. και πρόσφατη απόφαση του ΑΠ (αρ. 191/2021) με αναιρεσείουσα την ΑΑΔΕ).

Ο ΔΣΑ, εκ του θεσμικού του ρόλου, ζητά την προστασία των δεδουλευμένων απαιτήσεων των έμμισθων μελών του, όπως και την προστασία των δεδουλευμένων απαιτήσεων όλων των εργαζόμενων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή