Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Διεθνές Συνέδριο του Νομικού Γραφείου του Λαού στην Αθήνα για τους τρομονόμους (9/4/2022, Νομική Σχολή)

Αναδημοσιεύουμε κάλεσμα του Νομικού Γραφείου του Λαού σε Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα, την 9η Απριλίου 2022, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν ως ομιλήτριες και ομιλητές μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 12:00 – ΑΘΗΝΑ / ΝΟΜΙΚΗ

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ, ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Σήμερα, παρόλο που η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις ευαγγελίζονται το «δικαίωμα στη δίκαιη δίκη» μαζί με τις έννοιες «κράτος δικαίου», «ισότητα έναντι του νόμου», γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει.

Το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, όπως όλα τα άλλα δικαιώματα, είναι μια κατάκτηση που καταφέραμε να συμπεριλάβουμε στα νομικά κείμενα υπερ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων λαών του κόσμου μετά από χιλιάδες χρόνια αγώνα. Αυτό το δικαίωμα δηλαδή κανείς δεν μας το χάρησε, το κερδίσαμε με αγώνα χιλιάδων ετών και με μεγάλο κόστος.

Οι ιμπεριαλιστές για να καλύψουν τα εγκλήματά τους, κατασκεύασαν αντιτρομοκρατικούς νόμους με τους οποίους διώκουν εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες. Με τον τρόπο αυτό τους αφαιρούν το δικαίωμα σε δικαιη δίκη καθώς οι πολιτικές δίκες διεξάγoνται βάση προμελετημένων αποφάσεων.

Εμείς, από την άλλη, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας σε δίκαιη δίκη πληρώνοντας το τίμημα, παλεύοντας ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, στην τυραννία και τη νομική τρομοκρατία που ασκείται από τον ιμπεριαλισμό και τις φασιστικές δυνάμεις. Ο αγώνας μας για μια δίκαιη δίκη για τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ελλάδα, είναι μέρος αυτής της αντίληψης.

11 επαναστάτες από την Τουρκία, που ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, πριν από 2 χρόνια, στις 19 Μαρτίου 2020, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν σε μια μεγάλη «αντι»τρομοκρατική επιχείρηση στην Αθήνα. Οι 11 επαναστάτες,  είναι σύντροφοι και συντρόφισσες που επί χρόνια ασκούσαν κινηματική δράση στην Ελλάδα και ήταν γνωστοί/ες για την πολιτική τους ταυτότητα.Κατηγορήθηκαν ως «τρομοκράτες» λόγω των αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών αγώνων και των επαναστατικών τους ιδεών. Καταδικάστηκαν με κατηγορίες όπως «σύσταση, διεύθυνση και μέλος  οργάνωσης», «διακεκριμένης οπλοκατοχής», «οπλοφορία» και  «συναρμολόγηση όπλων». Η βάση της δίωξης και της δίκης ήταν ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α και η τρομοκρατική λίστα της ΕΕ, την οποία ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί εναντίον ανθρώπων, οργανώσεων ακόμη και κρατών που θεωρεί αντιπάλους σε όλο τον κόσμο.

Η δίκη των 11 επαναστατών από την Τουρκία διεξήχθει στο τρομοδικείο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, σε ένα κλίμα αστυνομοκρατίας. Το δικαστήριο στις 19 Ιουλίου 2021 τους καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών. 30 χρόνια ανά κρατούμενο/η.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε ξεκάθαρα ότι αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο της κατηγορίας της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση», ότι φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της δίκης – μπαίνοντας και βγαίνοντας από την αίθουσα και ότι κάνουν το σήμα της νίκης. Καθώς επίσης το ότι βρέθηκαν στα πολιτικά γραφεία σημαίες με σύμβολα όπως το σφυροδρέπανο καθώς και πανό στο τοίχο όπου είχαν φωτογραφίες σοσιαλιστών αγωνιστών και μαρτύρων, τόσο της Τουρκίας, όσο και διεθνών. Επίσης το οτι 9 άτομα ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την πολιτική και εκδικητική απόφαση που δόθηκε, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, πραγματοποιήσαμε για ένα μήνα τη « ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία, Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία. Ως συνέχεια αυτής της κινητοποίησης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, διοργανώνουμε στην Αθήνα, στη Νομική, ένα διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τρομονόμος, πολιτικές δίκες, δίκαιη δίκη και πολιτικοί κρατούμενοι». Θα υπάρχουν συμμετοχές από Τουρκία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Παλαιστίνη, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Περού, Ολλανδία κτλ.

Το συνέδριο θα διαρκέσει μια μέρα και θα διεξαχθεί σε τρεις θεματικές.Θα συζητήσουμε για την έννοια των τρομονόμων τόσο σε Ελλάδα όσο και διεθνώς,  για τη λίστα τρομοκρατίας της ΕΕ, τις παραβιάσεις του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, που εφαρμόζουν ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργαζόμενες φασιστικές δυνάμεις εναντίον όλων των αντιπάλων τους και  υποθέσεις πολιτικών κρατουμένων.

Καλούμε όλους/όλες τους αγωνιστές/αγωνίστριες, τις πολιτικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες,  τις επιτροπές και ομάδες αλληλεγγύης, τους πολιτικούς κρατούμενους, τους δικηγόρους, να συμμετάσχουν στο συνέδριό μας, για να δυναμώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη που είναι το όπλο των λαών!

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 – 12:00 ΑΘΗΝΑ / ΝΟΜΙΚΗ

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Νομικό Γραφείο του Λαού-Διεθνές Τμήμα

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

HALKIN HUKUK BÜROSU/ENTERNASYONAL BÜRO

PEOPLE’S LAW OFFICE / INTERNATIONAL OFFICE

Address: Agiou Meletiou 8, 11361, Athens

e-mail: [email protected]

facebook.com/peopleslawofficeinternational

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή