Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη δεοντολογία στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ τη Δευτέρα 4 Απριλίου η εκδήλωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής με θέμα τη δικηγορική δεοντολογία. Δεκάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι παρευρέθησαν με φυσική παρουσία, ενώ ταυτόχρονα η εκδήλωση μεταδιδόταν διαδικτυακά από το OmniaTV.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν την εκδήλωση είχαν να κάνουν με τη δεοντολογία του δικηγορικού επαγγέλματος και το νομοθετικό της πλαίσιο, την ποινική δίκη, τα όρια και τις αξιόποινες παρεκτροπές στα πλαίσια της υπεράσπισης, την προστασία ευάλωτων θυμάτων σε δίκες φυλετικής και έμφυλης βίας, την δεοντολογία εντός δικηγορικών γραφείων απέναντι σε συνεργάτες, μισθωτούς/ές και ασκούμενους/ες, τις πειθαρχικές διαδικασίες των Δικηγορικών Συλλόγων. Αναπόφευκτα συζητήθηκαν περιπτώσεις δικών και συμπεριφορών που απασχολούν την επικαιρότητα.

Τις εισηγήσεις έκαναν ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος με πλούσια εμπειρία στην ποινική δικηγορία και η Ιωάννα Κυμάκη, νέα δικηγόρος και μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Παρέμβαση έκανε ο σύμβουλος της Εναλλακτικής στο ΔΣ του ΔΣΑ Δημήτρης Σαραφιανός, ενώ της εκδήλωσης προήδρευσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, σύμβουλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης.

Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησαν παρεμβάσεις από το κοινό. Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής, θύμισε το νομοθετικό πλαίσιο των πειθαρχικών διαδικασιών των δικηγορικών συλλόγων. Η Σοφία Χανή, νέα δικηγόρος και μέλος της παράταξης, παρουσίασε τα πορίσματα της ομάδας εργασίας που δημιουργήθηκε για την εμβάθυνση των προγραμματικών θέσεων της Εναλλακτικής για τη δεοντολογία. Ο Χρήστος Κακλαμάνης, σύμβουλος στο ΔΣ του ΔΣΑ, έθεσε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της αυστηρής λειτουργίας των πειθαρχικών διαδικασιών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι σύμβουλοι του ΔΣ του ΔΣΑ Δημήτρης Λυρίτσης και Άννα Ζουρνατζή.

Στο τέλος της εκδήλωσης, διατυπώθηκε η πρόθεση τόσο της Εναλλακτικής Παρέμβασης όσο και πλατύτερα των συμμετεχόντων να παρθούν πρωτοβουλίες εντός και εκτός ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τα ζητήματα δεοντολογίας. Σύντομα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας κάποιες από τις παρεμβάσεις, το υλικό και τα πορίσματα της εκδήλωσης.

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακαλουθήσετε σε βίντεο εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή