Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση καλεί στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 6 Απριλίου

Η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή συμμετέχει και καλεί στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Απριλίου

Η κυβέρνηση ευθύνεται εξ ολοκλήρου για την τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσής μας, την ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και ιδίως στα καύσιμα, τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, τα τρόφιμα και τα ενοίκια. Με τις πολιτικές τις επιλογές έχει αφήσει απροστάτευτη τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών από την κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών καυσίμων, ενέργειας και επικοινωνιών, ενώ συμβάλλει ενεργά, με τους υπέρογκους εξοπλισμούς και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην αύξηση των τιμών πολλών αγαθών από την αγορά τροφίμων.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η κυβέρνηση έχει αποδιαρθρώσει τεράστια τμήματα των προστατευτικής για τους εργαζόμενους νομοθεσίας, ενώ έχει καθηλώσει τους μισθούς σε επίπεδα τόσο χαμηλά που η διαβίωση για μια οικογένεια γίνεται άθλος. Τη ίδια στιγμή εγκαταλείπει κάθε μορφή κοινωνικής πρόνοιας στην ιδιωτική εκμετάλλευση και εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα θετικό για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας. Ταυτόχρονα, ευθύνεται άμεσα για τους χιλιάδες θανάτους συμπολιτών μας που δεν μπόρεσαν να έχουν την κατάλληλη περίθαλψη από τις επιπλοκές του Covid-19.

Σε όλη την Ευρώπη, όπου οι κοινωνίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την ίδια σε γενικές γραμμές κρίση, αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες ενάντια στην ακρίβεια. Η 6η Απριλίου είναι εξαιρετική ευκαιρία ώστε η απεργία να λάβει χαρακτήρα αφετηρίας για ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής και ανακούφισης του λαού.

Ο επαγγελματικός μας κλάδος, που έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής απαξίωσης, έχει χρέος να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, στο πλάι των εργαζόμενων αλλά και για την υπεράσπιση των ίδιων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να διαδηλώσουμε μαζί στην απεργιακή διαδήλωση την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 11.00 στην Πλατεία Κοραή, πίσω από το πανό της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή