Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ας μιλήσουμε για τη δεοντολογία! Εκδήλωση ΕΠΔΑ, Δευτέρα 4/4, 18:30 στον ΔΣΑ

Ας μιλήσουμε για τη δεοντολογία!

Οι δικηγόροι υπερασπίζονται τα δικαιώματα, ενάντια στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία

Ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ, Δευτέρα 4 Απριλίου, 18:30

Τις τελευταίες βδομάδες, με αφορμή γεγονότα, εγκληματικές πράξεις και πολύκροτες δίκες που απασχολούν την κοινή γνώμη, ανακύπτει ξανά και ξανά το ζήτημα της δικηγορικής δεοντολογίας.

Συμπεριφορές που εκθέτουν όσες και όσους ασκούμε τη δικηγορία, είτε γιατί αποσκοπούν σε άγρα πελατών είτε γιατί είναι προσβλητικές σε βάρος διαδίκων, άλλων δικηγόρων ή και ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, κατακλύζουν τις οθόνες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παγιώνοντας την αίσθηση ότι το δικηγορικό επάγγελμα δεν έχει κανόνες, κώδικα και ηθικές αρχές. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι παρακολουθούν αδρανείς μια κατάσταση που λογίζεται πλέον ως κανονικότητα.

Απέναντι σ’ αυτή τη συνθήκη, η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή παίρνει την πρωτοβουλία να ανοίξει τη συζήτηση για τη δικηγορική δεοντολογία:

Τι σημαίνει να είναι κανείς δικηγόρος; Υπάρχουν όρια στην άσκηση της δικηγορίας; Είναι η υπεράσπιση ταυτόσημη με το ψέμα, την τέλεση αξιόποινων πράξεων, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία; Ποιά πρέπει να είναι η συμπεριφορά του δικηγόρου τόσο προς τις δικαστικές αρχές, τους εντολείς και τους αντιδίκους όσο και εντός του επάγγελματος, μέσα στα ίδια τα δικηγορικά γραφεία; Τι ρόλο πρέπει να παίξουν οι Δικηγορικοί Συλλογοι;

Θα μιλήσουν:

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης, πρώην σύμβουλος ΔΣΑ

Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος,

Ιωάννα Κυμάκη, νέα δικηγόρος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής στο ΔΣ του ΔΣΑ Θανάσης Καμπαγιάννης και Δημήτρης Σαραφιανός.

==> Δευτέρα 4 Απριλίου, 18:30, στην κεντρική αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Θα τηρηθούν μέτρα για τον covid-19.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το OmniaTV.

Το event στο facebook υπάρχει εδώ.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή