Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Εκλογές ΔΣΑ: Μια πολιτική μάχη που δεν αφορά μόνο τους δικηγόρους (της Ε. Κουνιάκη)

Εκλογές ΔΣΑ: Μια πολιτική μάχη που δεν αφορά μόνο τους δικηγόρους (της Ε. Κουνιάκη)

Αναμφίβολα αυτές οι εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους, ιδίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αποτελούν μια πολιτική παρέμβαση που δεν αφορά μόνο τους δικηγόρους. 

Αποτελούν μια παρέμβαση στην κοινωνία και μία πρόταση αντίστασης και σύνδεσης διαφορετικών και κοινών όμως αγώνων μεταξύ τους. Η συνεχής αυταρχικοποίηση και αυθαιρεσία του κράτους αποτελεί ένα γεγονός που το βιώνουμε όλες και όλοι που ανήκουμε είτε στη δικηγορία είτε ως εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είτε είμαστε πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά είτε αγωνιστές του κινήματος. Η σκληρή καταστολή που υφίστανται οι πρόσφυγες στα σύνορα του Αιγαίου και του Έβρου μέσα από τις συνεχείς επαναπροωθήσεις, τις απαγωγές, την χρήση βίας και απειλών, την εγκατάλειψη με κίνδυνο – πραγματικό – αφαίρεσης της ζωής, τις θανατηφόρες αστυνομικές καταδιώξεις, έχει αρχίσει να επεκτείνεται εδώ και καιρό και να βάλει τα δικαιώματα ευρύτερων κομματιών της κοινωνίας. Η πανδημία επίσης χρησιμοποιείται για περαιτέρω καταστολή και απαγορεύσεις όπως των διαδηλώσεων που είδαμε πέρσι στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη. Τα εργασιακά δικαιώματα επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο είτε με συνδικαλιστικές διώξεις, εκδικητικές απολύσεις, εργατικά ατυχήματα, νομοθετικές ρυθμίσεις ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και άλλα κεκτημένα συλλογικά και ατομικά εργατικά δικαιώματα.

Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων έπαιξε καθοριστικό ρόλο το προηγούμενο διάστημα είτε παρεμβαίνοντας σε συλλογικούς αγώνες εργαζομένων και φοιτητών ενάντια πχ στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, είτε συμμετέχοντας σε κοινές πρωτοβουλίες νομικών σε υποστήριξη δικαιωμάτων κρατουμένων όπως του Δ. Κουφοντίνα, είτε παρέχοντας νομική στήριξη σε πρόστιμα και κατηγορίες «απαγορευμένων» συγκεντρώσεων. Η μάχη για τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι μπροστά μας. Η διασύνδεση όλων των αντιστάσεων είναι κομμάτι της αντίστασης εντός του ΔΣΑ απέναντι σε σκληρές εργοδοσίες και πολιτικές, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή της πολιτικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού αυτής της κυβέρνησης.

Ευγενία Κουνιάκη, υποψήφια με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή