Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στη Φαβέλα – Δευτέρα 8/11 η δίκη στο ΜΟΔ Πειραιά

Tην Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα στον Πειραιά δέχεται δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ με το γνωστό modus operandi απόλυτης ιεραρχίας της οργάνωσης. Οι φασίστες εισβάλουν στο χώρο με καλυμμένα χαρακτηριστικά κι επιτίθενται δολοφονικά με στειλιάρια, λοστούς και πυρσούς στον παρευρισκόμενο κόσμο που προηγουμένως συμμετείχε στη συνέλευση του χώρου.Από την επίθεση βρίσκονται τραυματισμένοι με σοβαρά χτυπήματα κι εγκαύματα 5 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, συναδέλφισσα Ελευθερία Τομπατζόγλου που καταλήγει να χρειάζεται 8 ράμματα στο κεφάλι.

Δράστες της επίθεσης ήταν μεταξύ άλλων ο καταζητούμενος ακόμα Άκης Θεοδώρου και ο προσωρινά κρατούμενος οδηγός του Μιχαλολιάκου Σωτήρης Δεβελέκος, στελέχη και οι δύο της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της ΧΑ. Παρά τη δολοφονική επίθεση, η προσπάθεια τρομοκράτησης έπεσε στο κενό! Η συναδέλφισσα εξακολούθησε το τιτάνιο έργο μαζί με την υπόλοιπη πολιτική αγωγή στη μεγάλη δίκη της ΧΑ και ο χώρος συνέχισε τη λειτουργία του στη δύσκολη περιοχή του Πειραιά.

Τρία χρόνια μετά τη βάναυση και θρασύδειλη επίθεση, η ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της είναι στη φυλακή! Τα γραφεία της-ορμητήρια επιθέσεων σε μετανάστες, αντιφασίστες και συνδικαλιστές σχεδόν παντού έχουν κλείσει.

Παρόλα αυτά τα πρόσφατα γεγονότα στη Σταυρούπολη και το Νέο Ηράκλειο δείχνουν ότι δεν τελειώσαμε με το φασισμό και το ρατσισμό, αλλά η ηχηρή απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος αποδεικνύει ότι δε θα αφήσουμε χώρο στο αυγό του φιδιού!
Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά διεξάγεται η δίκη για την επίθεση αυτή.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων-Δικηγορική Ανατροπή, ως δικηγόροι που δίνουμε και αυτή τη μάχη του αντιφασισμού μέσα κι έξω από τις δικαστικές αίθουσες, στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη συναδέλφισσα Ελευθερία Τομπατζόγλου!

Απαιτούμε την αναγνώριση της ιεραρχικής δομής της οργάνωσης και σε αυτή την επίθεση όπως αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά και την καταδίκη των φασιστών Δεβελέκου και Θεοδώρου για τις 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή όπως κατηγορούνται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή