Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δημήτρης Δαγκλής: Δεν είναι εργατικό ατύχημα, είναι εργοδοτική δολοφονία!

Δεν είναι εργατικό ατύχημα, είναι εργοδοτική δολοφονία!

Άλλος ένας νέος εργαζόμενος, λιμενεργάτης – ναυτεργάτης στις προβλήτες της εταιρείας Cosco DPort Services, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο 46χρονος Δημήτρης Δαγκλής διαμελίστηκε από τη γερανογέφυρα νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ, στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, άλλη μια πράξη εργοδοτικής τρομοκρατίας και κυβερνητικής ανοχής και συγκάλυψης, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, του πετάμε “νέους εργάτες” να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.

Η εργασία αποτελεί δικαίωμα προστατευόμενο από το Κράτος, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας που έχει κυρώσει η Χώρα. Τόσο οι δημόσιοι φορείς όσο και οι ιδιώτες εργοδότες οφείλουν να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες απασχόλησης, ώστε να αποτρέπεται απολύτως κάθε κίνδυνος που μπορεί να πλήξει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Ποιος θα τους καλέσει να λογοδοτήσουν γι΄ αυτό το έγκλημα; Το «υπό διάλυση» Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας του Υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας, οι συναρμόδιοι Υπουργοί που δεν παύουν να θεωρούν την Cosco ως εμβληματική επένδυση, πρότυπο επιχειρηματικότητας και συμβολής στην ανάπτυξη;

Εμείς θα τους καλέσουμε να λογοδοτήσουν. Αυτός ο νεκρός είναι δικός μας, δολοφονημένος από το Κεφάλαιο, με ενδεχόμενο δόλο, για την άντληση μεγαλύτερου κέρδους και αποδοχή του κινδύνου απώλειας ζωής. Εμείς, οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων, θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στο λιμάνι. Όχι άλλοι εργαζόμενοι, λαβωμένοι και νεκροί.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή