Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στον συνάδελφο Βασίλη Αρχιμανδρίτη

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει την βίαιη επίθεση αστυνομικών στο δικηγόρο Αθηνών κ. Βασίλη Αρχιμανδρίτη στις 26/10.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, την οποία χωρίς καμία απολύτως αφορμή διέλυσε η ΕΛΑΣ προβαίνοντας σε καταδίωξη διαδηλωτών με χημικά και άγριο ξύλο, η αστυνομία για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε ξυλοδαρμούς και βασανισμούς διαδηλωτών. Η μανία των αστυνομικών ήταν τέτοια που έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τζαμαρία καταστήματος όπου και τραυματίστηκε εργαζόμενος.

Και μόνο η παραίνεση του συναδέλφου κ. Αρχιμανδρίτη που περνούσε από το σημείο προς τα ΜΑΤ να μην πατάνε στο λαιμό προσαχθέντα διαδηλωτή που ήταν στο έδαφος προκειμένου να μην υπάρχει κάποιο ατύχημα, αρκούσε για να δεχθεί βίαιη γροθιά στο πρόσωπο, ενώ μόλις γνωστοποίησε τη δικηγορική του ιδιότητα έγινε δέκτης χυδαίας υποτίμησης και ύβρεων.

Για άλλη μια φορά συνάδελφοι γίνονται αντικείμενο εντελώς αναίτιων και βίαιων επιθέσεων αλλά και χλευασμού από την αστυνομία χωρίς καμία απολύτως αφορμή, με μόνη την υπόνοια ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την υπέρβαση εξουσιών και την αυθαιρεσία της ΕΛΑΣ της οποίας γίνονται μάρτυρες.

Οι επιθέσεις αυτές σε συναδέλφους δικηγόρους πληθαίνουν επικίνδυνα. Σκοπός είναι η φίμωση του δικηγορικού κόσμου, ώστε να μην στέκεται υπερασπιστής των δημοκρατικών κατακτήσεων και των εγγυήσεων του κράτους δικαίου που παραβιάζονται πλέον τόσο συχνά με τόσο εξόφθαλμο τρόπο. Η ηγεσία του ΔΣΑ σιωπά ένοχα μπροστά στα αμέτρητα περιστατικά επιθέσεων της ΕΛΑΣ σε συναδέλφους μέλη του, αφήνοντας τους δικηγόρους έκθετους στην αστυνομική αυθαιρεσία και την απαξίωση του λειτουργήματός μας στο πλαίσιο της δικαιοσύνης και του ελέγχου των κρατικών αυθαιρεσιών. Να παρέμβει άμεσα με το θεσμικό του ρόλο προτού ο ξυλοδαρμός δικηγόρων καταστεί και αυτός «συνήθης πρακτική» της ΕΛΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή