Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση καταγγέλλει την αστυνομική βία στη διαδήλωση της 25/10

Ο νέος υπουργός ΠροΠο έχει δώσει τις μέρες αυτές το προσωπικό του στίγμα στα γεγονότα, πέρα από το να εξακολουθεί την ακραία κατασταλτική πολιτική κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον αποτυχημένο προκάτοχό του.

Είναι ο πρώτος Υπουργός που, παρεμβαίνοντας εξόφθαλμα στην ποινική διαδικασία, επισκέφθηκε για συμπαράσταση κατηγορούμενους για κακουργήματα, όπως είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση, αστυνομικούς, αναλαμβάνοντας έτσι πολιτικά την ευθύνη του φόνου του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, «συγχωρώντας» τις πράξεις των συγκεκριμένων φερόμενων εγκληματιών, και παρέχοντας εκ των προτέρων κάλυψη σε κάθε αστυνομική αυθαιρεσία και βία που μπορεί να φτάνει και ως το φόνο.

Μετά δε την αποτυχία του Μ. Χρυσοχοΐδη να εφαρμόσει το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, μοιάζει να είναι προσωπικό στοίχημα για το νέο ΥΠροΠο να το πετύχει. Η εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στις διαδηλώσεις είναι σαφείς: ξύλο, χημικά και περιορισμός στη μία λωρίδα με κάθε κόστος και χωρίς διάκριση.

Το κόστος αυτό στη χτεσινή (25.10) διαδήλωση καταγγελίας της ανθρωποκτόνου αστυνομικής βίας ήταν η διάλυση μίας ειρηνικής διαδήλωσης, δεκάδες τραυματισμοί, ορισμένοι εκ των οποίων και κατάγματα χεριών, και βάναυσοι προπηλακισμοί ιδίως γυναικών συναγωνιστριών.

Η περίπτωση του ξυλοδαρμού της βουλεύτριας του ΜΕΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη, παρότι η ταυτότητά της ήταν γνωστή στους επικεφαλής των διμοιριών, ήταν η πλέον ακραία πράξη αδιάκριτης βίας των ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές. Ταυτόχρονα, δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα και πολλές ακόμη διαδηλώτριες, μεταξύ των οποίων η δικηγόρος και υποψήφια σύμβουλος του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική», Αναστασία Σταυροπούλου, όπως και η κα Ζαμπία Κατσανεβάκη, μέλος του Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει την ακραία αστυνομική βία και τη διάλυση της χθεσινής διαδήλωσης. Από τη θέση μας ως υπερασπιστές συνήγοροι και αγωνιστές της ελευθερίας θα σταθούμε απέναντι και στο νέο ΥΠροΠο, δίπλα στον κάθε διαδηλωτή, αγωνιστή, θύμα της κρατικής αυθαιρεσίας και βίας. Δεν θα μας λυγίσει καμία κατασταλτική πολιτική, κανένα δόγμα, καμία «αύρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή