Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης – Ανακοίνωση της Εναλλακτικής

Οι φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι ούτε ο φασισμός, ούτε καν η καταδικασμένη ΧΑ έχουν διαλυθεί.

Πάνδημη καταγγελία και αγωνιστική συστράτευση, να τελειώνουμε με το φασισμό μια και καλή.

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής (29/9/2021)

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, εχθές 28/9/2021 και σήμερα 29/9/2021, ομάδες κουκουλοφόρων φασιστών επιτίθενται οργανωμένα με πέτρες, λοστούς, βόμβες κρότου λάμψης, μαχαίρια και σιδερογροθιές σε μέλη των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και αγωνιστές και αγωνίστριες νέους στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που πραγματοποιούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Είχε προηγηθεί η επίθεση λίγες ημέρες πριν σε μέλη των φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ένα κείμενο για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Μάλιστα χτύπησαν μαθήτρια μέσα στο σχολείο που είχε καταγγείλει τη δράση των φασιστικών στοιχείων.

Την οποιαδήποτε αμφιβολία περί του εάν οι επιθέσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από οργανωμένες φασιστικές ομάδες διέλυσε το γεγονός ότι η ΧΑ έσπευσε να συγχαρεί τους φορείς της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης για την «υπηρεσία» που προσέφεραν στον αγώνα ενάντια σε «συμμορίτες» και «στους αντεθνικούς σκοπούς». Με τον πιο σκληρό πυρήνα της φασιστικής ρητορείας, η καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση ΧΑ αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για νέες δολοφονικές επιθέσεων απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες.

Τα γεγονότα αυτά είναι απόδειξη αυτού που το αντιφασιστικό κίνημα έχει φωνάζει προ πολλού, ήδη από την μεγάλη νίκη της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Μπορεί η ΧΑ να καταδικάστηκε, αλλά τα στελέχη, μέλη της και οπαδοί της δρουν διασπείροντας το δηλητήριο της ναζιστικής ιδεολογίας και μεθοδεύοντας νέες επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες, στους αδύναμους της κοινωνίας. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η στάση των ΜΑΤ στα περιστατικά, που δε δίστασε να επιτίθεται με χημικά και δακρυγόνα στους φοιτητές, διευκολύνοντας έτσι το έργο των φασιστών.

Η οριστική ήττα του φασισμού περνάει μέσα από την μαζική συστράτευση της κοινωνίας, κάθε δημοκρατικού πολίτη, απέναντι στην προσπάθεια του φασιστικού φιδιού να ανασυγκροτηθεί και να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση. Για να επιτευχθεί η τεράστια λαϊκή νίκη της καταδίκης της ΧΑ και των μελών της, χρειάστηκε ένας πολυετής και δύσκολος αγώνας της κοινωνίας, ώστε οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σ. Λουκμάν οι επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μετανάστες και πρόσφυγες να αναδειχθούν ως συγκροτημένο έργο του φασισμού. Χρειάστηκε η επιμονή των θυμάτων, των οικογενειών και συνηγόρων απέναντι στις επιθέσεις. Σε αυτόν τον αντιφασιστικό αγώνα πρωταγωνίστησε η νεολαία και γι’ αυτό στοχοποιείται σήμερα από τους φασίστες. Τον ίδιο ανένδοτο αγώνα θα συνεχίσουμε και σήμερα απέναντι στα υπολείμματα της ΧΑ, ή τα δήθεν «νέα» μορφώματα των ίδιων φορέων με το κόμμα Κασιδιάρη κλπ.

Σήμερα, η προσπάθεια του φασισμού να ανασυγκροτηθεί βρίσκει έδαφος στα μηνύματα ανοχής, έως και ιδεολογικής ενσωμάτωσης, που δίνουν οι κυβερνώντες, με χαρακτηριστική την επιλογή της κυβέρνησης στον τελευταίο ανασχηματισμό να τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά την τριανδρία του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδη- Βορίδη-Πλεύρη). Η ρατσιστική στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών από την κυβέρνηση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα push-backs, καθώς και η προσπάθεια κατευνασμού του ακροδεξιού ακροατηρίου δίνουν τροφή στο φασισμό. Το ίδιο ισχύει και με το σκληρό δόγμα καταστολής και αυταρχισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση επιτιθέμενη στις πιο θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις, υιοθετώντας ακροδεξιά ρητορεία, δημιουργώντας μια αστυνομία που δε διστάζει να διαλύει διαδηλώσεις, να εισβάλει σε πολιτικά γραφεία αριστερών κομμάτων, να βασανίζει συλληφθέντες στα κρατητήρια. Είναι αυτές οι πολιτικές που εκτρέφουν ακροδεξιούς θύλακες υπό την ανοχή του κρατικού μηχανισμού και ουκ ολίγες φορές έχουν οδηγήσει την αστυνομία να συμπράττει με τις επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε διαδηλωτές, όπως συνέβη και σήμερα.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή θα βρεθεί με τις δυνάμεις της στον αγώνα ενάντια στο φασισμό που χρειάζεται να είναι παλλαϊκός, μαζικός, ανυποχώρητος. Η θαρραλέα στάση των φοιτητών που στέκονται επίμονα και κάθε μέρα μαζικότερα απέναντι στις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη είναι η αρχή.

Ο νομικός κόσμος πρέπει να καταγγείλει την ανοχή της δράσης της καταδικασμένης ΧΑ υπό το ένα ή το άλλο προσωπείο αλλά και συνολικά τη δράση του φασισμού που αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό της ελευθερίας και των δημοκρατικών κατακτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή