Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αναμέτρηση-Συνάντηση: Στηρίζουμε Εναλλακτική Παρέμβαση και Θ. Καμπαγιάννη

Κοινή ανακοίνωση από τις οργανώσεις Αναμέτρηση και Συνάντηση:

Στις εκλογές του ΔΣΑ, στηρίζουμε Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων και Θ. Καμπαγιάννη

Οι δικηγόροι και νομικοί, μέλη της Αναμέτρησης και της Συνάντησης, συμμετέχοντας στην παράταξη δικηγόρων Αθήνας «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» εκφράζουμε τη στήριξή μας στην υποψηφιότητα του Θανάση Καμπαγιάννη για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές τον Νοέμβριο του 2021.

Σε αντίθεση με τις δημοκρατικές παραδόσεις του δικηγορικού κλάδου, σήμερα η ηγεσία του ΔΣΑ έχει επιλέξει να εναλλάσσεται ανάμεσα σε μια ένοχη σιωπή και στην ενεργητική υποστήριξη των επιλογών της κυβέρνησης· από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, τα ακραία αυταρχικά και αντιλαϊκά νομοθετήματα, μέχρι την επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία. Ταυτόχρονα, οι δικηγόροι βρέθηκαν στο στόχαστρο της πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων μέσα από το νέο ασφαλιστικό νόμο, από τη χειροτέρευση των σχέσεων εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στην πανδημία. Η πρωτοφανής συναίνεση του ΔΣΑ στη μηδενική στήριξη του κλάδου έχει οδηγήσει νέους και νέες δικηγόρους στην έξοδο από το επάγγελμα αλλά και στην πλήρη απαξίωση του δικηγορικού συνδικαλισμού.

Ως δικηγόροι και μέλη της Αναμέτρησης και της Συνάντησης, θεωρούμε ότι έχουμε να δώσουμε μια σειρά από μάχες το επόμενο διάστημα τόσο στον κλάδο όσο και για να μπει φρένο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Η παρουσία των συναδέλφων και συντρόφων της Εναλλακτικής Παρέμβασης όλο το προηγούμενο διάστημα μας γεμίζει αισιοδοξία ότι αυτό είναι εφικτό. Είναι οι δικηγόροι που, από κοινού και σε συνεργασία με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, βγήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των κρατουμένων, για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης και πρώτης κατοικίας, είναι οι δικηγόροι που αντιστάθηκαν στο αντισυνταγματικό έκτρωμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, είναι οι δικηγόροι που στήριξαν με προσωπικές θυσίες το δικαστικό αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, είναι οι δικηγόροι που κατήγγειλαν την παραβίαση θεμελιωδών ελευθεριών κατά την διάρκεια της πανδημίας, είναι οι δικηγόροι που χτυπήθηκαν από την κρατική καταστολή με φυσική βία και συλλήψεις, είναι οι δικηγόροι που έδωσαν αγώνα για την προστασία όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών, με έμφαση στη νέα γενιά δικηγόρων, στους μισθωτούς και στις μισθωτές.

Για μας, η συνεισφορά και προσωπική εμπλοκή του Θανάση Καμπαγιάννη στους παραπάνω αγώνες είναι αδιαμφισβήτητη και πολύτιμη. Η ακέραιη στάση του, η ενωτική ματιά του και η αντίληψή του για τη δημοκρατία στη βάση αποτελούν για εμάς βασικά κριτήρια για την αυτονόητη στήριξη της υποψηφιότητας του ως Προέδρου του ΔΣΑ. Μαθαίνοντας κι εμείς από τις παρακαταθήκες της Εναλλακτικής Παρέμβασης, θα δώσουμε από κοινού την εκλογική μάχη για τη συνέχιση των αγώνων, τόσο μέσα στο ΔΣ του ΔΣΑ όσο και στους δρόμους.

Συνάντηση-Αναμέτρηση: Στηρίζουμε Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων και Θ. Καμπαγιάννη

Συνάντηση-Αναμέτρηση: Στηρίζουμε Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων και Θ. Καμπαγιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή