Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Λαϊκή Ενότητα: Στηρίζει την υποψηφιότητα του Θ. Καμπαγιάννη και «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή»

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση στήριξης της Εναλλακτικής Παρέμβασης από τον ιστότοπο της Λαϊκής Ενότητας (20/9/2021):

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την υποψηφιότητα του Θανάση Καμπαγιάννη και Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή στις εκλογές του ΔΣΑ

Για να δυναμώσει η φωνή των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων!

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τη στήριξή της στην παράταξη δικηγόρων Αθήνας Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή και την υποψηφιότητα του Θανάση Καμπαγιάννη για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΑ το Νοέμβριο 2021.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης και οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης έχουν βρεθεί στην προμετωπίδα των κοινωνικών αγώνων για την υπεράσπιση των ελευθεριών και δημοκρατικών κεκτημένων, για κοινωνική δικαιοσύνη, των αγώνων ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά.

Από τη δίκη της ναζιστικής ΧΑ που οδήγησε στην καταδίκη της και σε ένα πλατύ αντιφασιστικό κίνημα, μέχρι την νομική υπεράσπιση των αγωνιστών και διωκόμενων νέων, εργαζόμενων, απεργών και την ασπίδα προστασίας ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, είναι η δύναμη και οι άνθρωποι που έχουν επανανοηματοδοτήσει την έννοια της δικαιοσύνης υπό το πρίσμα της υπεράσπισης ευρύτερων κοινωνικών δικαίων

Από τον μεγάλο αγώνα για την ελευθερία στη διαδήλωση που κατήργησε στην πράξη τον αντισυνταγματικό νόμο περιστολής των διαδηλώσεων, μέχρι την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των κρατουμένων και κάθε πολίτη ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία, οι αγωνιζόμενοι δικηγόροι έχουν πρωτοστατήσει στην πάλη του λαού για τα δημοκρατικά δικαιώματα απέναντι στο πρωτοφανές δόγμα αυταρχισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αλλά και διαχρονικά υπήρξαν υπερασπιστές των ελευθεριών, πάντοτε παρόντες και παρούσες στις μεγάλες μάχες του λαού.

Όταν θεσμικοί φορείς και μεταξύ αυτών και η ηγεσία του ΔΣΑ και η πλειοψηφία των προσκείμενων σε νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στο ΔΣΑ σιώπησαν και συνέργησαν απέναντι στις πολιτικές που καταλύουν ελευθερίες, αλλά και οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων είτε στην εξαθλίωση είτε και στην έξοδο από το επάγγελμα, ένα πλατύ ρεύμα αγωνιστών και αγωνιστριών, υπερασπίστηκε με θάρρος και επιμονή έναν άλλο δρόμο για τη δικηγορία. Την φωνή των αγώνων, του δικηγόρου- υπερασπιστή των δικαιωμάτων, της αξιοπρεπούς δουλειάς στο χώρο της δικαιοσύνης, των δικηγόρων που στέκονται μπροστά στις αύρες για μια ευρύτερη κοινωνική υπόθεση.

Αυτή η ζωντανή δύναμη μαχόμενων δικηγόρων που ανταποκρίνεται τόσο στα καλέσματα των της κοινωνίας όσο και στις ανάγκες των εργαζόμενων δικηγόρων, νέων, ασκουμένων, μισθωτών και πληττόμενων αυτοαπασχολούμενων, πρέπει να στηριχθεί στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ από ένα μεγάλο εύρος αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων. Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την υποψηφιότητα του Θανάση Καμπαγιάννη και την δύναμη της Εναλλακτικής Παρέμβασης για να δυναμώσει αυτή η φωνή και προσφορά, στο ΔΣΑ και ευρύτερα στην κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή