Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία για την επίθεση της ΔΡΑΣΗ στα γραφεία της ΛΑΕ

Η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκαν από ομάδες αστυνομικών ΔΡΑΣΗ το βράδυ της 18/9 φοιτητές, στην πλειοψηφία τους εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), καθώς επέστρεφαν από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Λίγα μέτρα έξω από τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας, στην οδό Πατησίων, ομάδες ΔΡΑΣΗ, τους κυνήγησαν μέχρι τα γραφεία, εισέβαλαν μέσα στην πολυκατοικία, έπιασαν πέντε φοιτητές και φοιτήτριες και επιχείρησαν να τους προσαγάγουν. Φυσικά, δεν υπήρχε ένταλμα, ούτε παρουσία εισαγγελέα.

Οι πέντε φοιτητές και φοιτήτριες κρατήθηκαν στο σημείο για ώρα, περικυκλωμένοι από μηχανές και αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην είσοδο των γραφείων και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και δικηγόρων που έφτασαν στα γραφεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας γίνονται στόχος αστυνομικής επίθεσης. Ούτε είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να εισβάλουν σε χώρο γραφείων πολιτικού κόμματος τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε τις επιθέσεις στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) στις 30/10/2020 στην οδό Αναξαγόρα, στο βιβλιοπωλειο του ΚΚΕ (μ-λ) «Εκτός των τειχών» στις 17/11/2020 και παλιότερα στα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) στις 4/2/2018. Σε κάποιες από αυτές, όπως και σήμερα, η ΕΛΑΣ ανακοινώνει την διενέργεια ΕΔΕ. Όμως, καμία προσχηματική εξέταση από την ίδια την Αστυνομία που είναι ο δράστης αυτών των παράνομων ενεργειών δεν μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς στοχοποιούνται, την ίδια στιγμή που τα «γραφεία» της Χρυσής Αυγής (στην πραγματικότητα ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων νεοναζί μαχαιροβγαλτών) λειτουργούν ανενόχλητα από τους κρατικούς μηχανισμούς. Και φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιτίθεται απρόκλητα σε νεολαίους που, το μόνο «έγκλημα» που διέπραξαν ήταν ότι περπατούσαν στο δρόμο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή και την αστυνομική βία για να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται απέναντι στην εγκληματική πολιτική της και να περιορίσει τη λαϊκή οργή που συνεχώς διευρύνεται. Βάζει στο στόχαστρο τη νεολαία, καταπατά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.

Το περιστατικό συνιστά μεγάλης σημασίας ερώτημα και σημαντική πολιτική εκτροπή. Γι’ αυτό άλλωστε και διατάχθηκε ήδη ΕΔΕ, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένουμε, παρότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο ΥΠΡΟΠΟ όταν ερευνά τους υφισταμένους του. Από ποιον έλαβαν εντολή οι διμοιρίες για να επιτεθούν στους φοιτητές; Ήταν στο πλαίσιο της εντολής τους η εισβολή στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα διερευνήσει το περιστατικό; Θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν παράνομα, χωρίς ένταλμα, σε γραφεία πολιτικού κόμματος της αριστεράς;

Η Εναλλακτική Παρέμβαση και οι δικηγόροι που συμμετέχουν σε αυτή ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε αγωνιστή απέναντι στον κρατικό και αστυνομικό αυταρχισμό και την αυθαιρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή