Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (συγκέντρωση Κερατσίνι)

Η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» συμμετέχει και καλεί στην πορεία της 18ης Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι με αφορμή τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η φετινή διαδήλωση θα πορευτεί από το Κερατσίνι προς τη Νίκαια και θα καταλήξει στο ιστορικό μπλόκο της Κοκκινιάς, για να σηματοδοτήσει τη συνέχεια της μάχης ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. 

Η καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μια αποφασιστική στιγμή στη μάχη ενάντια στη φασιστική απειλή. Αν δεν υπήρχε η αντίσταση του Παύλου απέναντι στους δολοφόνους του, η έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος που ανάγκασε τους κρατικούς μηχανισμούς να σταματήσουν την πολύχρονη ανοχή των νεοναζί και, βέβαια, η συστηματική παρέμβαση μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα, δεν θα φτάναμε στη νίκη της 7ης Οκτωβρίου του 2020. Σήμερα, χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί η ακροδεξιά προσπαθεί να ανασυνταχτεί. Τα διάφορα φασιστικά μορφώματα, παλιά και νέα, προσπαθούν να ξεμυτίσουν, είτε με αφορμή τις αντιεμβολιαστικές κινήσεις είτε με αιχμή το προσφυγικό. Θρέφονται από την κυβερνητική πολιτική που εντάσσει επίσημα την ακροδεξιά σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, χαϊδεύει φασίζουσες πρακτικές μέσα στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αναγκαία και πάλι η παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργατικών σωματείων και της αριστεράς, για να θωρακίσουμε την ενότητα των εργαζόμενων, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, και για να αποτρέψουμε τη δράση νέων φασιστικών μορφωμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι: 18/9/2021, 17:30, οδός Παύλου Φύσσα 60 (στο μνημείο) και πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή