Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αφίσα: Για τη διαδήλωση της 4/2/2021

Αφίσα: Για τη διαδήλωση της 4/2/2021.

Ακολουθεί το κάλεσμα της Εναλλακτικής:

Νέο Κάλεσμα Δικηγόρων για την συγκέντρωση της Πέμπτης 4/2

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν ξανά σε μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στη Βουλή, απαντώντας στην πρόκληση της κυβέρνησης να εισαγάγει -νύχτα- προς ψήφιση το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια.

Αν και η αντίδραση στο σχέδιο για λειτουργία αστυνομικών σωμάτων μέσα στα Πανεπιστήμια είναι πλέον καθολική, φτάνοντας μέχρι και τις Πρυτανικές αρχές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει εν μέσω πανδημίας. Αξιοποιεί έτσι τον υγειονομικό κίνδυνο για να παίξει πολιτικά παιγνίδια και να προωθήσει την αυταρχική και αντιδημοκρατική της ατζέντα.

Δεν θα αφήσουμε τον φοιτητικό κόσμο μόνο του! Οι δικηγόροι συμμετείχαμε με ένα μαζικό δικηγορικό μπλοκ στη συγκέντρωση και διαδήλωση της προηγούμενης Πέμπτης, περιφρουρώντας με την παρουσία μας το δημοκρατικό δικαίωμα στη συνάθροιση και συμμετέχοντας στο σπάσιμο της αστυνομικής απαγόρευσης.

Η δικηγορική παρουσία την Πέμπτη 4/2 είναι ακόμα πιο σημαντική, τώρα που το νομοσχέδιο εισήχθη πλέον στη Βουλή. Γι’ αυτό, εκείνη τη μέρα καλούμε σε προσυγκέντρωση δικηγόρων στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 12μ και συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μμ. Να είμαστε εκεί!

Δημοφιλή