Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τις διαδηλώσεις της 28/1/2021 – Ανακοίνωση της «Εναλλακτικής»

Για τις διαδηλώσεις της 28/1/2021 – Ανακοίνωση της «Εναλλακτικής» (28/1/2021)

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλώτριες και διαδηλωτές στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, που κουρέλιασαν σήμερα τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοϊδη και βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια. Ο εξευτελισμός του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης, που με το ΦΕΚ της αστυνομικής απαγόρευσης μετέτρεψαν την Εφημερίδα της Κυβέρνησης σε διήγημα (κατασταλτικής) φαντασίας, είναι απόλυτος.

Οι δικηγόροι είχαμε τη δική μας μαζική παρουσία στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα. Ως Εναλλακτική Παρέμβαση, απαιτήσαμε διά της συμβούλου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, που απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους φορείς, τη γνωστοποίηση της νόμιμης μετάβασης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση, λαμβάνοντας απάντηση («κωδικός 6») που βοήθησε τη μαζικοποίηση της συγκέντρωσης και αποτελεί κρατούμενο για το άμεσο μέλλον. Συναντηθήκαμε στα γραφεία του ΔΣΑ, η ηγεσία του οποίου έλαμψε διά της αφωνίας της απέναντι στις νέες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Πορευτήκαμε στα Προπύλαια, περιφρουρήσαμε την συγκέντρωση από τις δυνάμεις καταστολής, διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες κόσμου φωνάζοντας τα συνθήματά μας: «Οι δικηγόροι μαζί με τον λαό, ενάντια στην βία και τον αυταρχισμό», «Με τους φοιτητές για την ελευθερία, έξω απ’ τις σχολές η αστυνομία», «Θα διαδηλώνουμε με ελευθερία, άδεια δεν παίρνουμε απ’ την αστυνομία».

Ο αγώνας ενάντια στον νόμο Κεραμέως που διαλύει τη δημόσια παιδεία και μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα αστυνομικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας θα συνεχιστεί. Ως δικηγόροι θα είμαστε παρούσες και παρόντες, ξεκινώντας από τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών, στη μάχη για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, καθώς και στη διεκδίκηση των δικών μας αιτημάτων για αξιοπρεπή δουλειά και μέτρα αποζημίωσης εν μέσω πανδημίας.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

n

Δημοφιλή