Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για το σκάνδαλο με τις “πύλες απολύμανσης” στις εισόδους των δικαστηρίων

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΔΙΑΒΕΙΣ…

(Προσοχή, δεν είναι πλάκα! Μέσα από αυτό το ψεκασμένο νέφος θέλουν να περνάμε πλέον για να μπούμε στα δικαστήρια!)

Οι σημερινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών (tinyurl.com/y69aafw6) για τις “πύλες απολύμανσης” που το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιζητά να στήσει στις εισόδους των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας εκθέτουν τον ιατρό Υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο οποίος οφείλει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις.

Οι πύλες απολύμανσης είναι ένα διπλό σκάνδαλο: υγειονομικό και οικονομικό.

Υγειονομικά, πρόκειται για ένα παντελώς έωλο κατασκεύασμα: ο ψεκασμός με τη μέθοδο της εκνέφωσης (σε ολόκληρο το σώμα, δηλαδή ακόμα και στο πρόσωπο!) ουδόλως αντιμετωπίζει τον COVID-19, ο οποίος συνιστά πάθηση του αναπνευστικού. Τουναντίον, ο ψεκασμός μπορεί να καταστεί υγειονομικά επικίνδυνος και να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα σε ευπαθείς ομάδες, δερματοπάθειες και άλλες επιπλοκές. Παρομοίως ανερμάτιστος είναι ο ισχυρισμός περί αντιμετώπισης του ιού με “υπεριώδη ακτινονοβολία UV”. Είναι εντυπωσιακό ότι στην κυβερνητική σελίδα για τον COVID-19, οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί βαφτίζονται fake news, βλ το άρθρο του καθηγητή Επιδημιολογίας Θεοκλή Ζαούτη που αφορά ακριβώς την πύλη που έχει ήδη εγκατασταθεί στην είσοδο του υπουργείου Δικαιοσύνης και που ο Υπουργός προωθεί για τα δικαστήρια της χώρας! Αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την υγεία των δικηγόρων που μπαινοβγαίνουν πολλές φορές τη μέρα από τις πύλες των δικαστηρίων η εγκατάσταση αυτών των μηχανημάτων.

Οικονομικά, πρόκειται για επανάληψη του φιάσκου του “Σκοιλ Ελικίκου” της τηλεκπαίδευσης, αφού, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, η εταιρεία που ανέλαβε την προμήθεια των δικαστηρίων με “πύλες απολύμανσης” δημιουργήθηκε προ μερικών μηνών και οι ιθύνοντές της συνδέονται με τον Υπουργό κ. Τσιάρα. Το κόστος της κάθε πύλης απολύμανσης είναι προκλητικό (14.260 ευρώ!), ποσό που φυσικά οριακά δικαιολογεί την απευθείας ανάθεση! Την ίδια στιγμή που τα χρήματα των φορολογούμενων κατασπαταλώνται με αυτόν τον τρόπο, οι δικηγόροι δεν έχουμε λάβει ακόμα την παραμικρή αποζημίωση από την κυβέρνηση εν μέσω λοκντάουν.

Πέραν των δύο αυτών διαστάσεων, σοβαρό θέμα τίθεται και για τα προσωπικά δεδομένα των διερχομένων από τις συγκεκριμένες “πύλες”, αφού αυτές θα καταγράφουν και θα αποθηκεύουν τα πρόσωπα σε φωτογραφικό αρχείο.

Η “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή” είχε ζητήσει την έκφραση της αντίθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ απέναντι στη μεθόδευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για “κατεπείγουσα” έκφραση γνώμης των Συλλόγων, με σκοπό την τάχιστη τοποθέτηση των “πυλών”. Θεωρούμε δεδομένο ότι τόσο η σχηματισθείσα Επιτροπή συμβούλων, όσο και το ΔΣ του ΔΣΑ, θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τις σημερινές αποκαλύψεις και θα τοποθετηθούν κάθετα εναντίον της τοποθέτησής των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι η κυβέρνηση, που μας έχει εξοντώσει οικονομικά, δεν διστάζει να παίξει με την υγεία μας και τις ζωές μας, αν πρόκειται να προωθήσει ιδιωτικά συμφέροντα “ημετέρων”. Οι δικηγόροι πρέπει επιτέλους να εξεγερθούμε απέναντι σε αυτήν την πολιτική που πλήττει τόσο το εισόδημα όσο και την υγεία μας.

n

Δημοφιλή