Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Όχι στην ποινικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Την Τετάρτη 8 Ιανουαριου, δικάζονται ενώπιον του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στην Ευελπίδων, διαδηλωτές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών στις 7/3/2018. Συγκεκριμένα, δικάζονται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αντώνης Μαυρομμάτης, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Παπαδόπουλος για αδικήματα όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απειλή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αναπτύχθηκε ως απάντηση στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών κατά της πρώτης κατοικίας, η προστασία της οποίας έχει πλέον περιοριστεί δραματικά και βαίνει προς την πλήρη κατάργηση. Οι μέχρι σήμερα μαζικές κινητοποιήσεις έχουν αποτρέψει την καταστροφή εκατοντάδων συμπολιτών μας και έχουν πλατιά συμπαράσταση. Για το λόγο αυτό, οι μηχανισμοί κρατικής καταστολής στήνουν διώξεις με αστεία κατηγορητήρια (“εξύβριση” κατά αστυνομικών με συνθήματα, “επικίνδυνες σωματικές βλάβες” αστυνομικών που απωθούσαν διαδηλωτές, κοκ), σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος εν όψει και της οριστικής κατάργησης του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας και εκκίνησης μαζικών πλειστηριασμών.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους δικαζόμενους αγωνιστές και καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 8/11, 10:30πμ στην Ευελπίδων (η δίκη θα διεξαχθεί στο κτίριο 12, αίθουσα 4).

n

Δημοφιλή