Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ανακοίνωση στήριξης στο συνάδελφο Δημήτρη Μπελαντή

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ

Ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα και την κυβέρνησή της, ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε το νέο του ρόλο με έναν οχετό αυταρχισμού απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό κι απέναντι στους πολτικούς του αντιπάλους: την Αριστερά, χαράσσοντας παράλληλα και τη βασική προεκλογική γραμμή του κόμματός του, καταστολή και λάσπη.

Μέσα σε δύο μόλις μέρες, ο «φρουρός της μνημονιακής νομιμότητας», η Ελληνική Αστυνομία, συλλαμβάνει παντελώς αναιτιολόγητα, εκδικητικά, εκβιαστικά και παράνομα τον υπόδικο (και όχι καταδικασμένο) Κ.Σακκά που  τάχα παραβίασε τους περιοριστικούς του όρους επειδή ένα βράδυ δεν κοιμήθηκε στο σπίτι τη διεύθυνση του οποίου έχει δηλώσει ως κατοικία του. Φυσικά, το αυτόφωρο δικαστήριο στο οποίο ο Κ.Σακκάς παραπέμφθηκε τον αθώωσε πανηγυρικά. Επίσης,  απαγόρευσε για πρώτη φορά από την Ολυμπιάδα ακόμη και τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην Ε.Ε. και διέλυσε με τα ΜΑΤ  απ’ αρχής την προσπάθεια αυτή να πραγματοποιηθεί και συνέλαβε ακόμη έναν συναγωνιστή επειδή, άκουσον άκουσον, η συνέντευξη τύπου στην οποία θα προέβαινε, ήταν «απαγορευμένη». Ο αντιδημοκρατικός όμως κατήφορος δεν σταματά εκεί.

Με αφορμή την επιλογή του Χρ.Ξηρού να μην επιστρέψει στη φυλακή μετά την νόμιμη άδεια που έλαβε, βρήκε ευκαιρία το επιτελείο της κρατικής τρομοκρατίας να επιτεθεί με τον πλέον χυδαίο, αντιδραστικό και λαϊκίστικο τρόπο στον συνάδελφο και σύντροφο Δημήτρη Μπελαντή, επειδή τόλμησε να είναι μέλος του ηγετικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας υπάρξει υπερασπιστής «τρομοκρατών»! Επιχείρησε η ίδια η Ν.Δ. από το επίσημο σάιτ της να κατασυκοφαντήσει έναν συνάδελφο που  έχει δώσει εδώ και δεκαετίες τεράστιους αγώνες, τόσο με την επαγγελματική του δραστηριότητα όσο και με τις δημόσιες πολιτικές του παρεμβάσεις και επιλογές, και ως Συμβούλου του Δ.Σ.Α. μέσα από τις γραμμές και της Εναλλακτικής Παρέμβασης στο παρελθόν, υπερασπιζόμενος  δημοκρατικά κεκτημένα και δικαιώματα δεκαετιών, που ανάγονται ακόμη και στα διδάγματα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και αφορούν την δικαιοσύνη και τη δικαστηριακή πρακτική και αλλά και το σύγχρονο δίκαιο γενικότερα. Η εργασία του έχει αποτελέσει ορόσημο ενάντια στο σύνολο των αντιδραστικών νομοθετικών κατασκευασμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη που αφορούν στην καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» και η υπερασπιστική  του δράση  οδηγό για κάθε συνάδελφο. Αντιστάθηκε από τη σκοπιά του νομικού στον οδοστρωτήρα δικονομικών και ουσιαστικών παρανομιών της Αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών στις δίκες της «17Ν» και με αυτή την αφορμή στοχοποιείται τώρα από τη ΝΔ.

Στο πρόσωπο του συναδέλφου Δημήτρη Μπελαντή στοχοποιείται και καταδικάζεται από τους ταγούς των μνημονίων και του αυταρχισμού κάθε συνάδελφος που δεν επιλέγει να σιωπήσει απέναντι  στις καθημερινές παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων από πλευράς των αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών.

Η επίθεση αυτή στον Δημήτρη Μπελαντή δείχνει το δρόμο για έναν ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό όχι απλώς στην άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά ακόμη και στην υπεράσπισή τους από τους νομικούς, καθώς  συρρικνώνει ακόμη περισσότερα τα όρια της «νόμιμης» έκφρασης των δικαιωμάτων αυτών που θυσιάζονται στο βωμό της υπέρβασης της κρίσης προς όφελος των εγχώριων και ξένων καπιταλιστών και του κρατικού αυταρχισμού, ενώ προωθεί με σαφή τρόπο ένα νομικό σκεπτικό ταύτισης  του δικηγόρου-υπερασπιστή με τον υπερασπιζόμενο-κατηγορούμενο ως προς τις πολιτικές τους απόψεις, τις πράξεις και την «νομιμότητά» τους. Για την κυβέρνηση και την αστυνομία δεν είναι μακριά η γνωστή πρακτική των τουρκικών αρχών (είναι γνωστές οι αγαστές σχέσεις ελληνικής και τουρκικής αστυνομίας στην παραβίαση των δικαιωμάτων των αιτούντων και εχόντων πολιτικό άσυλο), οι οποίες έχουν φυλακίσει και βασανίζουν για μήνες και χρόνια δεκάδες δικηγόρους επειδή «τόλμησαν» να υπερασπιστούν Κούρδους ή Τούρκους κατηγορούμενους με τον αντίστοιχο «αντιτρομοκρατικό» νόμο. Και φυσικά, την ίδια στιγμή εξαγγέλλεται η ακόμη μεγαλύτερη σκλήρυνση του ήδη αυταρχικού πλαισίου κράτησης των καταδικασμένων με τον τρομονόμο.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοφιλή