Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ανακοίνωση για την απαγόρευση της πορείας (8/1/2014) με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε.

ANAKOINΩΣΗ

Η  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ δηλώνει την απόλυτη αντίθεση της στην σημερινή ανακοίνωση του Γ.Α.Δ.Α., με την οποία απαγορεύεται η εξαγγελθείσα για την 8/1 πορεία που καλούν δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η με κυβερνητική εντολή απαγόρευση της πορείας και κυρίως η δικαιολόγηση της στη σχετική ανακοίνωση, με εύγλωττο τρόπο δείχνει ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι αυτής της αντιδημοκρατικής – αυταρχικής επιλογής.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής απαγορεύει τη διαδήλωση διότι αυτή καλείται «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!!.

Πραγματικός στόχος είναι η πάταξη κάθε ιδέας αλλά και δράσης που θα κινείται εκτός του καταστροφικού για τους εργαζόμενους και το λαό πλαισίου πολιτικής της Ε.Ε., του ευρώ, του Δ.Ν.Τ., των πολυεθνικών και των κυβερνήσεών τους. Όλοι αυτοί που επί τέσσερα χρόνια με συστηματικό τρόπο μας οδηγούν στην κοινωνική οπισθοδρόμηση και αναιρούν με την πολιτική τους κάθε έννοια δικαιώματος δεν μπορούν παρά να συνοδεύουν τη βάρβαρη πολιτική τους με ένα παροξυσμό αυταρχισμού και αντιδημοκρατικού κατήφορου, να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ολοκληρωτικής αντίληψης βάζοντας στο «γύψο» ακόμα και τα βασικότερα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας θα διαδηλώσει σήμερα και  καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε θύμα της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα που αντιστρατεύεται την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε. να διαδηλώσει την Τετάρτη 8/1 στις 6.μ.μ. στα Προπύλαια, σπάζοντας έμπρακτα και τη «χουντικής» έμπνευσης κατάργηση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στον αγώνα. Καλεί επίσης το Δ.Σ.Α. και όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, κάθε κοινωνική – πολιτική συλλογικότητα και οργάνωση που προασπίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα να εκφράσει με δημόσιο και έμπρακτο τρόπο την καταδίκη του στην  απαγόρευση της συγκέντρωσης και πορείας της 8/1.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοφιλή