Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ – Ε.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα το «θρίλερ» της «διαπραγμάτευσης» μεταξύ της τρόικας εξωτερικού (Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ.- Δ.Ν.Τ.) και της τρόικας εσωτερικού (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) για το πόσο βαρύ και επώδυνο θα είναι το νέο πακέτο μέτρων για τα λαϊκά στρώματα. Το έργο είναι στημένο, ώστε μέχρι την οριστική κατάληξη του περιεχόμενου του αυτό να γίνεται χειρότερο και πιο αντιδραστικό. Στην πραγματικότητα θα επιβεβαιωθεί αυτό που όλοι ήδη ξέρουν ότι πρόκειται για ένα νέο σφαγιαστικό πακέτο μέτρων που θα αποτελέσει και την χαριστική βολή για το λαϊκό εισόδημα, τα εργατικά δικαιώματα, τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες.

Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, διάλυση υγείας παιδείας, ένταση στη φορομπηξία, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, απολύσεις με το απαραίτητο συμπλήρωμα της έξαρσης της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, του εργοδοτικού δεσποτισμού και της χρυσαυγίτικης – φασιστικής βίας. Αποδεικνύεται ότι η το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου (σ’ αυτή τη βάση συγκροτήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση) ήταν κάλπικο και στόχευε μόνο στην εξαπάτηση του λαού και ενσωμάτωση της αγανάκτησής του. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να διαπραγματευθεί μόνο ανατρέπεται.

Στο χώρο μας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η φορομπηξία γίνεται όλο και μεγαλύτερη με αποκορύφωμα τα τελευταία σχέδια που μιλούν για κατάργηση του έτσι κι αλλιώς μικρού αφορολόγητου και φορολόγηση με κλίμακα 35% από το πρώτο ευρώ ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα για «το άνοιγμα του επαγγέλματος», όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια, η δυνατότητα ελέγχου τίτλων από νομικούς μη δικηγόρους και η κατάργηση της κλίμακας των ελάχιστων μηνιαίων ποσών που καταβάλλονται σε δικηγόρους που αμείβονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν με πάγια περιοδική αμοιβή. Επίκειται δε η ένταξη του ταμείου προνοίας στον ήδη διαλυμένο ΕΟΠΥΥ που θα σημάνει κατάργηση κάθε δικαιώματος σε πρόνοια και υγεία με αύξηση των ήδη δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν πάει άλλο. Δεν θα επιβιώσουμε αν δεν τους ανατρέψουμε.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΤΟΥ.

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Η άθλια αυτή πολιτική είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο, το πολιτικό του προσωπικό και την διασφάλιση των κερδών του. Μονόδρομος για τα δικαιώματά μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου.

Η επίθεση στα δικαιώματά των φτωχών αυτοπασχολούμενων και μισθωτών δικηγόρων συνεχίζεται. Μετά το «άνοιγμα του επαγγέλματος», τα νέα προνόμια στις δικηγορικές εταιρείες, το Φ.Π.Α., την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα ακολουθούν οι κεφαλικοί φόροι, τα νέα τεκμήρια κ.ο.κ.

Η δικαιοσύνη ιδιωτικοποιείται και γίνεται άπιαστο όνειρο για την κοινωνική πλειοψηφία  και ολοκληρώνει την εξέλιξη του ρόλου της σε θεραπαινίδα των εκάστοτε πολιτικών – οικονομικών επιλογών της κυρίαρχης τάξης.

– Να μην έλθει καν για ψήφιση το νέο πακέτο μέτρων! Κατάργηση και όχι «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

– Στάση πληρωμών- διαγραφή του χιλιοπληρωμένου τοκογλυφικού χρέους!

– Έξω απ’ το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις εντός τους.

– Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, δραστική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

– Γενναία αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και όχι μείωσή του, όπως γίνεται. Δραστική μείωση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα, τους εργάτες, τους νέους και τους ανέργους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης.

– Μείωση των ωρών δουλειάς. Σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων.

– Εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς καμιά αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

– Για πραγματική δημοκρατία ενάντια στην κρατική – εργοδοτική – φασιστική βία. Τον απολυταρχισμό του κεφαλαίου, της Ε.Ε., και των υπηρετών τους.

– Να καταργηθεί ο Φ.Π.Α. στις δικηγορικές υπηρεσίες. Όχι στην κατάργηση του γραμματίου προείσπραξης, την άρση των γεωγραφικών περιορισμών στη δράση του δικηγορικού κεφαλαίου και την απελευθέρωση της διαφήμισής του. Άμεσα μέτρα στήριξης των φτωχών – μισθωτών δικηγόρων.

Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Για την αγωνιστική ενότητα στη βάση, την ανυπακοή στα εκβιαστικά διλήμματα του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόικας. Με συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες πάλης και συντονισμό με τους δικηγόρους όλης της Ελλάδας. Για σύμπηξη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού μετώπου ανατροπής της επίθεσης και των διαχειριστών της. Με αποφασιστική κλιμάκωση, με απεργίες διαρκείας για μπλοκαρίσματα του αντεργατικού οδοστρωτήρα.

ΟΛΟΙ στους ΑΓΩΝΕΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοφιλή