Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αποχή των δικηγόρων από 13/10/11 μέχρι και 19/10/11

Στηρίζουμε την απόφαση για αποχή των δικηγόρων από 13/10/11 μέχρι και 19/10/11 και θα κινητοποιηθούμε ώστε να είναι ουσιαστική και όχι μια ακόμη τουφεκιά στο βρόντο. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι συντασσόμαστε με τα οποιαδήποτε στενά συντεχνιακά αιτήματα παρουσιάζονται στο σκεπτικό αυτής της απόφασης. Εμείς απέχουμε γιατί:

–          Θέλουμε η δικαιοσύνη να είναι αγαθό ισότιμα προσβάσιμο σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και όχι ακριβό εμπόρευμα, προσιτό μόνο σε όσους διαθέτουν χρήματα και μέσα.

–          Θέλουμε ο δικηγόρος να είναι λειτουργός της δικαιοσύνης, υπερασπιστής δικαιωμάτων και όχι έμπορος και φοροεισπράκτορας της εκάστοτε κυβέρνησης.

–          Θέλουμε να παραμείνουμε στη δικηγορία, σε πείσμα όλων όσων θέλουν τη δικηγορική ύλη να τη μοιράζονται μεταξύ τους λίγες εύρωστες δικηγορικές εταιρείες και η πλειοψηφία των δικηγόρων να έχουν θέση σκληρά εργαζομένων και χαμηλά αμειβομένων υπαλλήλων σε αυτές.

–          Θέλουμε να έχουμε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι να πετιόμαστε έξω από την ασφάλιση εξαιτίας των υπέρογκων εισφορών, όπως αυτές έχουν θεσπιστεί μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

–          Δεν θέλουμε να βαδίσουμε στο δρόμο της εξαθλίωσης, στον οποίο κυβέρνηση και τρόικα μας σπρώχνουν, μαζί με μια κοινωνία υπερφορολογούμενη, χωρίς εργασιακά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

–          Δεν θέλουμε να πληρώνουμε κεφαλικούς φόρους, προκειμένου να συγκεντρώνει η εκάστοτε κυβέρνηση χρήματα για τους τραπεζίτες.

–          Θέλουμε να συμπαρασταθούμε και να συναγωνιστούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικας και προθύμων συμμάχων (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ).

–          Θέλουμε το δικηγορικό σώμα να είναι ενεργό μέσα από διαδικασίες συνελεύσεων και όχι παθητικό και έρμαιο των αποφάσεων του Δ.Σ. ή του Προέδρου του Δ.Σ.Α.

–          Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για τις ζωές μας και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς.

–          Θέλουμε αποχή διαρκείας που θα μπλοκάρει τις εισπράξεις της κυβέρνησης και του κράτους και θα αναδείξει την εναντίωση του δικηγορικού σώματος στα μέτρα της κυβέρνησης.

ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοφιλή