Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δελτίο τύπου κατά της επίθεσης εναντίον δικηγόρων

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

     Κωνσταντίνου Παπαδάκη, μέλους του Δ.Σ, εκπροσώπου της «Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας».

…………………………

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας καταδικάζει την απροκάλυπτη εισβολή των Μ.Α.Τ. στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την απειλή συλλήψεων και τη χρήση βίας κατά δικηγόρων που περιφρουρούσαν την αποχή των δικηγόρων που έχει αποφασισθεί από τη Γ.Σ. του Δ.Σ.Θ. μέχρι τις 16/4/2008.

Εκτιμά ότι οι αυταρχικές αυτές ενέργειες ενθαρρύνονται από την εγκληματική ανοχή της διοίκησης Παξινού και του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. (με πλήρη στήριξη Ν.Δ.  ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥΝ και δορυφόρων) στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου και την απαγόρευση κάθε συζήτησης για σύγκληση Γ.Σ. του Δ.Σ.Α. και συνέχιση των κινητοποιήσεων, που εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα στήριξης του κυβερνητικού αυταρχισμού, παρά το ότι η επανειλημμένα εκφρασμένη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων και όλης της κοινωνίας ζητά συνέχιση της αποχής μέχρι την κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους δικηγόρους Θεσσαλονίκης και ζητάμε από το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. να καταδικάσει την αστυνομική βία εναντίον τους.

Αθήνα, 7.4.2008

Δημοφιλή