Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ του ΔΣΑ αρνήθηκε να θέσει σε συζήτηση οποιαδήποτε περαιτέρω κινητοποίηση για το ασφαλιστικό παρά το γεγονός ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Αίτηση μου για αλλαγή σειράς της ημερήσιας διάταξης, ώστε το ασφαλιστικό υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων να τοποθετηθεί δεύτερο στη σειρά των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αντί της έκτης θέσης στην οποία το είχε θέσει ο πρόεδρος, όχι απλώς απορρίφθηκε αλλά ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Έκτος από το σύμβουλο κ. Μανώλη Κοκκινάκη ουδείς άλλος υποστήριξε το αίτημα αλλαγής των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, αλλά αντίθετα τόσο οι συνδικαλιστές του ΠΑ.ΣΟ.Κ όσο και του Συνασπισμού συντάχθηκαν ενεργά με τον πρόεδρο.

Η συνεδρίαση επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την απόφαση να προταθεί αύξηση των ορίων απαρτίας για την Γενική Συνέλευση του ΔΣΑ σε 2.000 για την πρώτη συνέλευση και 1.000 για την επαναληπτική με την στήριξη του ίδιου μπλοκ δυνάμεων.

Ενώ, αφού συζήτησε τα πρώτα πέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης, όταν έφτασε σειρά του ασφαλιστικού να συζητηθεί έστω και 6ο , ο πρόεδρος σηκώθηκε και διέλυσε τη συνεδρίαση, ενώ στις διαμαρτυρίες μας γιατί δεν συζητείται το ασφαλιστικό απάντησε επί λέξει : 

«Για το ασφαλιστικό σας είπα. Κινητοποιήσεις άλλες δεν θέλω, ότι είχα να σας πω σας ενημέρωσα. Τελειώσαμε.»  

Και σηκώθηκε και έφυγε.

Η παραπάνω συμπεριφορά αποτελεί ακόμη ένα δείγμα αυταρχισμού, στον οποίο δυστυχώς ο πρόεδρος δεν είναι μόνος του, αλλά απολαμβάνει τη στήριξη των περισσοτέρων παρατάξεων και συμβούλων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα και έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κώστας Παπαδάκης

3/4/2008

Δημοφιλή