Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Δελτίο τύπου για την εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Παλαιστίνη 1948-2008

60 χρόνια παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου 

Εκδήλωση στην Αθήνα με τη Ράνια Μάντι  

Αυτή η μακροχρόνια αλυσίδα παραβίασης ξεκίνησε από την άρνηση των Ισραηλινών να αποδοθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το δικαίωμα της επιστροφής του Παλαιστινιακού λαού στη γενέτειρά του.

Η Ράνια Μάντι είναι μία από τις ελάχιστες Παλαιστίνιες που έχουν κατορθώσει να γίνουν μέλη σε όργανα του ΟΗΕ στην Ελβετία. Είναι νομικός σύμβουλος  ειδικευμένη στα ζητήματα του ρατσισμού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 Έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση του Συλλόγου «Al Awda – Το Δικαίωμα στην Επιστροφή» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 6:30 μμ  στην αίθουσα του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60, ά όροφος). Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο δράσεων για τα 60 χρόνια από την Παλαιστινιακή Νάκμπα (Καταστροφή), δηλαδή την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Η Ράνια Μάντι, Παλαιστίνια από τη Ραμάλλα, είναι ακτιβίστρια και εξόριστη από τα 15 της χρόνια. Έχει ειδικευτεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και εργάζεται στη νομική υπηρεσία  για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γενεύη της Ελβετίας. Η δράση της επικεντρώνεται στην υπόθεση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων προσφύγων με βασικό άξονα τη διεθνή νομοθεσία, το δικαίωμα στην επιστροφή και στην καταβολή αποζημιώσεων.            

Συμμετέχει στις διασκέψεις του συμβουλίου ανθρώπινων δικαιωμάτων και στις διεθνείς επιτροπές ερευνών  για τη Νότια και Κεντρική Αμερική (Μεξικό, Χιλή, Βολιβία), καθώς και σε συνέδρια για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Λατινική Αμερική και τη Νότιο Αφρική .

 Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης η Ιωάννα Κούρτοβικ, ακτιβίστρια δικηγόρος, μέλος του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα. 

Σύλλογος “Al Αwda – Το δικαίωμα στην Επιστροφή”

τηλ. επικοινωνίας: 6973829358

Δημοφιλή