Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Προεκλογική περίοδος 1999

1. «ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ»!!!

Η προεκλογική περίοδος τελείωσε.

Αξίζει τον κόπο να εκτιμηθεί το επίπεδο του συνδικαλιστικού λόγου και γενικά του τρόπου απεύθυνσης των μεγάλων παρατάξεων και των υποψηφίων συμβούλων τους στις εκλογές αυτές:

Πληθώρα ταχυδρομικών αποστολών με βιογραφικά φυλλάδια και φανταχτερά προγράμματα, που λίγο απέχουν και στη μορφή και στο περιεχόμενο από εμπορικά διαφημιστικά έντυπα. Χιλιάδες αφίσσες που κατακλύζουν τα δικαστήρια και το κέντρο της Αθήνας. Κεράσματα σε γραφεία και κοσμικά κέντρα από υποψήφιους σε εκατοντάδες καλεσμένους. Με άλλα λόγια χρήμα άφθονο (πού βρέθηκε ) που διατίθεται αφειδώς για μια θέση στο Δ.Σ. (γιατί )

Προκλητική υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων στα προγράμματα και τις υποσχέσεις:

Ο συνδυασμός Ρουπακιώτη «μιλάει με το έργο του». Μεταξύ των έργων του κατονομάζονται όλες οι νομοθετικές πράξεις της τριετίας (τελικά μήπως ο κ. Ρουπακιώτης κυβερνάει αυτόν τον τόπο ), n έγκαιρη αποστολή του ΝοΒ (!!!), η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων (!!!) κλπ

Έλεος!

Ο συνδυασμός Οικονομίδη υπόσχεται ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα 200.000 δρχ στους νέους δικηγόρους. Προφανώς το ποσό των 50.000 που είχε προτείνει ο προκάτοχος του κ. Νταϊλιάνας το 1996 κρίθηκε ανεπαρκές για να φθάσει στην προεδρία Πάλι καλά που τούτη τη φορά λείπει εκείνη η αμίμητη υπόσχεση για διορισμούς νέων δικηγόρων στα αστυνομικά τμήματα.

Ο συνδυασμός Παξινού υπόσχεται και αυτός την εξεύρεση τρόπου ενίσχυσης των νέων δικηγόρων απευθείας από τον Δ.Σ.Α.

Με τι λεφτά όμως, αφού ο Δ.Σ.Α. σύμφωνα με τον ίδιο συνδυασμό είναι υπερχρεωμένος με έλλειμμα άνω των 7ΟΟ εκατομμυρίων

Ο συνδυασμός Γαλετσέλη επεκτείνει την απλοχεριά του και στους δικαστές. Ζητά ” υψηλές αποδοχές των δικαστών με στόχο την αδιάβλητη και ανεπηρέαστη απονομή της δικαιοσύνης” .

Πόσο ” υψηλές” τελοσπάντων πρέπει να είναι οι αποδοχές των δικαστών Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι με το ν. 2521/1997 οι αποδοχές. αυτές ξεκινούν ήδη από 512.000 δρχ για τον Ειρηνοδίκη και υπερβαίνουν το 1.000.000 για τους Αρεοπαγίτες Δεν είναι αρκετές

Γιατί τόσο ζόρι για τους δικαστές κύριοι συνάδελφοι

Είσαστε το ίδιο γαλαντόμοι και με τους άλλους εργαζομένους

Μάλλον όχι αν κρίνουμε τη συμπεριφορά σας όλα τα χρόνια στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. απέναντι στις αποδοχές των υπαλλήλων του Δ.Σ.Α.

2. ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

Για τη γνωστή πλέον μάχη της πόρτας και του διαδρόμου, τον χάρτινο και ηχητικό βομβαρδισμό των ατυχών εισερχομένων ψηφοφόρων, το αγοραίο ψηστήρι της τελευταίας στιγμής, τις χειραψίες από πληθώρα υποψηφίων και προστηθέντων τους, δεν έχουμε παρά να αφιερώσουμε εξαιρετικά (όχι φυσικά στους δέκτες ψηφοφόρους) ένα από τα ωραιότερα ποιήματα του Κώστα Καβάφη:

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου

μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,

γυρίζοντας την συχνά και εκθέτοντας την

στων σχέσεων και των συναναστροφών

την καθημερινήν ανοησία,

ώσπου να γίνει σα μια ξένη φορτική

Χωρίς επίλογο. Άλλωστε τα προβλήματα ξαναρχίζουν από αύριο (αλήθεια έχετε να πληρώσετε το Ταμείο Νομικών )

Αθήνα, 1/3/1999

Δημοφιλή