Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Κάλεσμα της ΕΠΔΑ για την απεργία της 17ης Απρίλη 2024

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή στηρίζει την απεργία της 17ης Απρίλη

Τα αιτήματα των εργαζόμενων και των σωματείων τους για αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις είναι δίκαια. Η κερδοσκοπία των μεγαλών εταιρειών τροφίμων και ενέργειας σημαίνει ότι το εισόδημα των εργαζόμενων μειώνεται, αντί να αυξάνεται όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση επικαλούμενη τη μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού. Μόνο η οργανωμένη πάλη για αυξήσεις και για επαναφορά του νομοθετικού πλέγματος των συλλογικών συμβάσεων (ελεύθερες διαπραγματεύσεις, επεκτασιμότητα, αναδρομικές τριετίες, κλπ) μπορεί να θωρακίσει το εργατικό εισόδημα και να επιστρέψει στους εργαζόμενους ένα κομμάτι από τα κέρδη που παράγουν για τους εργοδότες.

Οι αυτοαπασχολούμενοι/ες και οι μισθωτές/οί δικηγόροι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη μείωση των εισοδημάτων μας λόγω της ακρίβειας και τη μειωμένη δυνατότητα των εντολέων μας να ανταποκριθούν στα έξοδα της πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Σε λίγες βδομάδες, θα έχουμε στα χέρια μας τα φορολογικά εκκαθαριστικά με το χαράτσι του νόμου Χατζηδάκη, που σημαίνει για τους αυτοαπασχολούμενους αύξηση φόρου κατά μέσο όρο πάνω από 1.500 ευρώ! Το άθροισμα φόρου, ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων από παλιότερες ρυθμίσεις ξεπερνάει πλέον τα 700 ευρώ τον μήνα. Η πολιτική αυτή επιδιώκει την εκδίωξή μας από το επάγγελμα: εξάλλου η κυβέρνηση έχει ήδη διακηρύξει διά του Υπουργού Τσακλόγλου ότι καλύτερα να κλείσουμε τα δικηγορικά μας γραφεία και να γίνουμε ντελιβεράδες.

Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που ντελιβεράδες και δικηγόροι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, πρέπει να βρεθούμε μαζί, στις ίδιες απεργιακές συγκεντρώσεις και να παλέψουμε μαζί για τα αιτήματά μας. Η άρνηση της ηγεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας να συμμετέχει οργανωμένα στην απεργία, με απόφαση αποχής και συμμετοχής στη συγκέντρωση, στερεί από το δικηγορικό σώμα τους φυσικούς συμμάχους του, που είναι η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα ενισχύει στην κοινωνία την εικόνα της συντεχνιακής αντίληψης και εμπεδώνει στο δικηγορικό σώμα την αντίληψη ότι η ηγεσία του ΔΣΑ δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κλάδου, αλλά των μεγαλοδικηγόρων και των μεγάλων εταιρειών.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της 17ης Απρίλη 2024, στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή