Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Απεργία για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς – Δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη: Απεργία 28/2, 11:00, Πλ. Κλαυθμώνος

Απεργία για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς – Δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 28/2, 11:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, οι οικογένειες αλλά και ολόκληρη η κοινωνία ζητούν ακόμη δικαίωση για τα θύματα του δυστυχήματος που οδήγησε σε πρόωρο θάνατο 57 ανθρώπους και μεταξύ αυτών πολλά νέα παιδιά. Η πολιτική της εγκατάλειψης, διάλυσης και της ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών και εν γένει δημοσίων υποδομών συνεχίζεται, ενώ επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος. Η κυβέρνηση είναι τόσο προκλητική που προχωρά ακάθεκτη με την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει σε υποδομές, συγκοινωνίες, λιμένες κ.ά.

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος της δουλειάς χειμάζεται από την ακρίβεια που εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων. Ενώ η ακρίβεια έχει καταστήσει βασικά αγαθά είδος πολυτελείας, τράπεζες, funds και μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν ρεκόρ κερδών και αφήνονται να κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτοι με τις αυξήσεις τιμών, την κούρσα ενοικίων, την αύξηση των πλειστηριασμών και εξώσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εντείνονται τα φοροληστρικά μέτρα που δημιουργούν πλέον ζήτημα επιβίωσης για τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, παραβιάζοντας εγγυήσεις και κεκτημένα δεκαετιών. Με ένα εξόφθαλμα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο καταλύει το αρ. 16 και προβαίνει σε δημοκρατική εκτροπή για να βαφτίσει τα κολέγια ιδιωτικά «πανεπιστήμια», σε βάρος των νέων και των επόμενων γενιών. Το ΕΣΥ διαλύεται και ρημάζει από τις ελλείψεις, ενώ η πρόσβαση στην υγεία πλέον επιφυλάσσεται για τους έχοντες.

Αντίβαρο σ’ αυτή την πολιτική μπορεί να είναι μόνο μια κοινωνία που αγωνίζεται και διεκδικεί. Το δρόμο δείχνουν οι φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που συνεχίζουν επί εβδομάδες έναν μαζικό αγώνα παρά την καταστολή και τη συκοφάντηση, οι αγώνες των αγροτών και παραγωγών.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία αύριο 28/2.

Είναι απαράδεκτη η επιλογή της πλειοψηφίας του ΔΣΑ να διαχωρίσει τον πολύμηνο αγώνα τον δικηγόρων από τον αγώνα όλων των εργαζόμενων, αποφασίζοντας την πρόωρη λήξη των κινητοποιήσεων και ειδικά για την 28η Φλεβάρη μια “3ωρη αποχή”! Οι αυτοαπασχολούμενες/-οι και μισθωτές/-οι δικηγόροι να είμαστε αύριο στο δρόμο μαζί με την αγωνιζόμενη κοινωνική πλειοψηφία!

Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών. Δικαιοσύνη για τα θύματα. Για δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες και υποδομές.

Για να μπει φραγμός στην πολιτική της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων και της κουτσουρεμένης δημοκρατίας.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση 28/2, 11:00, Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή