Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η νεολαία δεν είναι μόνη απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό: Κάλεσμα δικηγόρων στην πανελλαδική πορεία, 8/2, Προπύλαια

Η νεολαία δεν είναι μόνη απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Οι δικηγόροι θα βρεθούμε στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Φλεβάρη, 12.00 Προπύλαια σε υπεράσπιση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος για να μην περάσει η εκτροπή των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι αγώνας όλων!

Η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα προχωρήσει στην άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρά την απομόνωσή της και την κατακραυγή της νεολαίας και του ακαδημαϊκού κόσμου για την πρόθεσή της να παραβιάσει τόσο πρόδηλα το άρθρο 16 του Συντάγματος. Μοναδικός της «σύμμαχος» η αστυνομία και ο ακραίος αυταρχισμός που κορυφώθηκε με την εισβολή της αστυνομίας στη Νομική ΔΠΘ για να εκκενώσει την κατάληψη του φοιτητικού συλλόγου με τη βία και την πρόσφατη εισβολή των ΜΑΤ, της αντιτρομοκρατικής και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος και του κόσμου της εκπαίδευσης είναι δίκαιος και δεν τρομοκρατείται! Αντίθετα, παρά τις απειλές και την κατασυκοφάντηση, συνεχίζεται για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες με μαζικότατες γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και εκατοντάδες σχολές υπό κατάληψη, ενώ παίρνει πανεκπαιδευτικό και παλλαϊκό χαρακτήρα, με ορόσημο την πανελλαδική πορεία των φοιτητικών συλλόγων της 8/2, για την οποία κηρύχθηκε απεργία από την ΠΟΣΔΕΠ και στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ.

Η θέση όλης της κοινωνίας, όπως και των δικηγόρων, των δικηγορικών συλλόγων και του νομικού κόσμου, είναι δίπλα στο φοιτητικό κίνημα για την υπεράσπιση του αρ. 16 Σ και της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Για να αποτραπεί η πρωτοφανής εκτροπή που επιχειρεί η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την ψήφιση ενός προδήλως αντισυνταγματικού νόμου.

Δεν θα επιτρέψουμε να βρεθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που δίνουν έναν αγώνα για ολόκληρη την κοινωνία, στο στόχαστρο της αστυνομικής βίας και μηχανισμών καταστολής και τρομοκρατίας, όπως επιχειρείται με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις για τη διερεύνηση δήθεν αδικημάτων σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών που στηρίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διοικήσεων που δεν συναινούν στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια είναι συνέχεια της ίδιας πολιτικής που κλείνει τα γραφεία μας με τα φορολογικά τεκμήρια του Χατζηδάκη, που διαλύει εργασιακές κατακτήσεις, που ακυρώνει νομικές κατακτήσεις δεκαετιών “μεταρρυθμίζοντας” τους Ποινικούς Κώδικες και που απειλεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια απέραντη φυλακή. 

Καλούμε τους δικηγόρους, κάθε νομικό, να βρεθούμε την Πέμπτη 8/2, 12.00 στα Προπύλαια, στην πανελλαδική διαδήλωση με ένα μαζικό μπλοκ δικηγόρων για την υπεράσπιση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή