Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα: Ως εδώ! Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας! Να μην περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο!

ΩΣ ΕΔΩ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Όσες και όσοι συγκεντρωθήκαμε στον ΔΣΑ τη Δευτέρα 20/11 μετά από κάλεσμα για συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής αγώνα ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης:

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο σχέδιο νόμου για το φορολογικό που αναρτήθηκε για διαβούλευση και εισάγει αυθαίρετα τεκμήρια φορολόγησης που εκτοξεύουν τον ετήσιο φόρο που πληρώνουν ιδίως οι πιο οικονομικά αδύναμοι αυτοαπασχολούμενοι.

Κατανοούμε ότι, με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση προωθεί την από καιρό αποφασισμένη εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών, μεταξύ τους και των δικηγόρων, και αντιλαμβανόμαστε την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου ως κήρυξη πολέμου σε εμάς προσωπικά, στην εργασία μας και στην συνέχιση της άσκησης του επαγγέλματός μας.

Απαιτούμε από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, και ιδιαίτερα από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, να εξαντλήσουν κάθε μέσο για να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου: το δικηγορικό σώμα είναι πλέον υπό διωγμό και η αντίθεση των θεσμικών του οργάνων στο κλείσιμο των γραφείων μας πρέπει να εκφραστεί με μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις, οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων και αποφάσεις αποχής για να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου.

Συγκροτούμε σήμερα (20/11/2023) Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα δικηγόρων, απέναντι στην άρνηση του ΔΣ του ΔΣΑ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση και να ακουστεί η φωνή της βάσης των πληττόμενων δικηγόρων, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών. Συγκεντρώνουμε υπογραφές για να συγκληθεί Γενική Συνέλευση του ΔΣΑ και οι αποφάσεις των κινητοποιήσεων και της αποχής να υπόκεινται στον έλεγχο του ανώτατου σώματος.

Καλούμε στη μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 22/11, στις 1μμ στο Υπουργείο Οικονομικών και προσυγκέντρωση 11πμ στον ΔΣΑ. Συγκροτούμε αγωνιστικό μπλοκ και συντονιζόμαστε με δικηγόρους άλλων πόλεων που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη κινητοποίηση.

Επιδιώκουμε διακλαδικό συντονισμό με άλλες επιτροπές βάσης ελευθέρων επαγγελματιών που θίγονται από το νέο σχέδιο νόμου, αλλά και συμμαχία με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πλήττονται από την ακρίβεια και την πληθωρισμό, απέναντι στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η κυβέρνηση.

Καλούμε σε νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα τη Δευτέρα 27/11, 6μμ στον ΔΣΑ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ν/Σ

Για επικοινωνία και υπογραφή για ΓΣ, στείλτε μέηλ στο [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή