Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Νίκος Σαμπάνης, Κώστας Φραγκούλης, Χρήστος Μιχαλόπουλος: ΩΣ ΕΔΩ!

Νίκος Σαμπάνης, Κώστας Φραγκούλης, Χρήστος Μιχαλόπουλος: ΩΣ ΕΔΩ! (ΕΠΔΑ, 13/11/2023)

Ακόμα ένα 17χρονο παιδί Ρομά νεκρό από σφαίρα αστυνομικού. Το όνομά του είναι Χρήστος Μιχαλόπουλος. Πρόκειται για άλλη μια εν ψυχρώ κρατική δολοφονία από χέρι αστυνομικού, στον μακρύ κατάλογο θυμάτων αστυνομικής βίας στη χώρα μας. Ακόμα μια φορά, επιχειρείται πλήρης συγκάλυψη με ανακοινώσεις περί καταδίωξης και εκπυρσοκρότησης του όπλου, γεγονότα τα οποία διαψεύδονται από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Πως θα μπορούσαν οι δολοφονίες Σαμπάνη και Φραγκούλη να ήταν οι τελευταίες όταν ο ίδιος ο Υπουργός Προ.Πο. στήριζε άκριτα τους δράστες από την πρώτη στιγμή, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές; Ακόμα μια φορά το θύμα είναι από εκείνες τις ζωές που δεν μετράνε το ίδιο όσο των υπολοίπων. Ακόμη μια φορά η αστυνομική ατιμωρησία και ο θεσμικός ρατσισμός γεννούν εγκλήματα.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προ.Πο. εξέθρεψαν την αστυνομική βία και ασυδοσία, δημιουργώντας συνειδητά ένα ανεξέλεγκτο σώμα που καθημερινά χτυπά πολίτες, διαδηλωτές, κρατουμένους, παραβιάζει δικαιώματα χωρίς καμία επίπτωση και εκτοξεύει ρατσιστικό, ακροδεξιό δηλητήριο για να δικαιολογήσει ακόμη και την αφαίρεση ζωών από χέρια και όπλα αστυνομικών.

Το ποτήρι της αστυνομικής βίας έχει ξεχειλίσει. Η ακεραιότητα, οι ελευθερίες, ακόμη και οι ζωές των πολιτών απειλούνται καθημερινά από το καθεστώς αστυνομικής βίας και τον κυβερνητικό αυταρχισμό που δεν θα σταματήσει πουθενά, αν δεν τον σταματήσουμε εμείς.

ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ για τις ζωές των Ρομά και για κάθε θύμα αστυνομικής βίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή