Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ενημέρωση των συμβούλων της Εναλλακτικής Παρέμβασης για το ΔΣ του ΔΣΑ, 7/11/2023

Ενημέρωση των συμβούλων της Εναλλακτικής Παρέμβασης για το ΔΣ του ΔΣΑ της 7/11/2023

Ώδινεν όρος, έτεκεν… μυν

Το προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο έβριθε μεγαλόστομων διακηρύξεων περί αγώνα των δικηγόρων, «θα μας βρουν μπροστά τους», να μην τα πολυλογούμε, με τον κοινό παρονομαστή «θα νιώσουν την οργή μας». Οι προτάσεις όμως δορυφόροι αυτού του κεντρικού πυρήνα όλο και στρογγύλευαν: να πιέσουμε κυβερνητικούς βουλευτές με δικηγορική ιδιότητα, να φοβηθούν ότι θα χάσουν την εκλογική τους πελατεία, να τους παραπονεθούμε ότι δεν μας τα είχαν πει αυτά όταν τους ψηφίσαμε, τους νομίζαμε για γνήσια φιλελεύθερους δεξιούς, μας πρόδωσαν, αν θέλουν να βρουν λεφτά να τους υποδείξουμε εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης χρημάτων. Όταν ήρθαμε δε στο δια ταύτα, η στρατηγική που προκρίθηκε ήταν να κλιμακώσουμε τον αγώνα στο.. μέλλον, να τους πείσουμε με τα λογικά μας επιχειρήματα (ωσάν να νομίζουμε ότι, δεν μπορεί, κάτι θα τους ξέφυγε, δεν θέλουν στ’ αλήθεια να μας κλείσουν τα γραφεία). Στην ξεκάθαρη πρόταση της Εναλλακτικής Παρέμβασης- Δικηγορικής Ανατροπής και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, η απάντηση του Προέδρου ήταν «να το δούμε την άλλη βδομάδα». Βλέποντας ο Πρόεδρος ότι κάποιοι σύμβουλοι είδαν θετικά την πρόταση για σύγκληση ΓΣ, επιδίωξε μάλιστα να θέσει προς ψηφοφορία αντιπαραθετικά την πρόταση για ΓΣ με τις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας, για να «εγκλωβίσει» τους συμβούλους στην καταψήφιση της πρότασης για ΓΣ.

Η θέση μας είναι ότι πρέπει να ξεδιπλωθεί ένα μαζικό κίνημα που θα ασκήσει πολιτική πίεση και το μαζικό κίνημα γεννιέται από τη βάση, από συλλογικές διαδικασίες. Αν δεν γίνει ΓΣ να αποφασίσει το ίδιο το δικηγορικό σώμα για την τύχη του και τις μορφές αγώνα, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε η μαζικότητα ούτε η απαιτούμενη δυναμική που θα κατεβάσει χιλιάδες στον δρόμο. Η μετάθεση της σύγκλησης ΓΣ στο μέλλον (ακόμα και στο εγγύς) φιμώνει την οργή των χιλιάδων συναδέλφων που είναι στα όρια της επιβίωσης και αφήνει αναπάντητη την προσβολή της αξιοπρέπειάς μας ως κομμάτι του κόσμου της εργασίας που στοχοποιείται διαχρονικά, με κερασάκι στην τούρτα την εισαγωγή των επί της ουσίας αμάχητων τεκμηρίων εισοδήματος.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν να παζαρεύει την ίδια την ύπαρξή μας, δεν δώσαμε ποτέ εν λευκώ εξουσιοδότηση να εκχωρούνται τα δικαιώματά μας. Αν δεν συγκληθεί τώρα Γενική Συνέλευση, για ποιο θέμα τελικά θεωρεί η πλειοψηφία του ΔΣ ότι είναι αρμόδιο το ανώτατο όργανο του συλλόγου;

Μόνο οι μαζικές κινητοποιήσεις μπορούν να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια! Γενική Συνέλευση τώρα!

Αγγελική Σεραφείμ, Θοδωρής Συμεωνίδης, σύμβουλοι στο ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή