Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους κατοίκους του Έβρου, της Θράκης και όλης της χώρας – Όχι στα ρατσιστικά πογκρόμ

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους κατοίκους του Έβρου, της Θράκης και όλης της χώρας, που αντιμετωπίζουν μια βιβλική καταστροφή – Όχι στα ρατσιστικά πογκρόμ (ΕΠΔΑ, 23/8/2023)

Παρακολουθούμε για άλλη μια φορά τα δάση, τα ζώα και τους ανθρώπους να καίγονται σε όλη τη χώρα.

Στον Έβρο και τη Θράκη, ήδη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί. Τουλάχιστον είκοσι έξι άνθρωποι, το πιθανότερο διερχόμενοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, κάηκαν ζωντανοί μέσα στο φλεγόμενο δάσος.

Γινόμαστε μάρτυρες για άλλη μια φορά της κυβερνητικής αδιαφορίας για το περιβάλλον και τη ζωή. Λεφτά υπάρχουν για όπλα και προσλήψεις αστυνομικών, όχι όμως για δασοπροστασία και προσλήψεις πυροσβεστών.

Για να αποφύγει τις ευθύνες της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μιλάει για “αόρατους εχθρούς” και παίζει ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού. Βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις τους ρίχνουν την ευθύνη για τις φωτιές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντάς τους αποδιοπομπαίους τράγους για τη δική τους καταστροφική πολιτική.

Αυτή η κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης τρέφει ρατσιστικά αντανακλαστικά και οπλίζει τα χέρια αυτόκλητων «πολιτοφυλακών», όπως ήδη το βλέπουμε στον Έβρο. Η απαγωγή 25 ανθρώπων σε κλειστή καρότσα, εν μέσω πυρκαγιάς, σε συνθήκες ασφυξίας, αποτελεί σοβαρή κακουργηματική πράξη που ο δράστης της δεν φοβάται να μεταδώσει στο διαδίκτυο. Και από κάτω μια σειρά σχόλια που υποκινούν σε δολοφονίες και σε κάψιμο των προσφύγων λόγω της καταγωγής τους.

Στον Έβρο, η δράση αυτή των αυτόκλητων πολιτοφυλακών, με την ανοχή του κράτους, έχει ως φανερό οργανωτή τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Πάρη Παπαδάκη και επιδοκιμάζεται ανοιχτά από τον αρχηγό του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο, που κοινοποίησε το φριχτό βίντεο με τους κλειδωμένους πρόσφυγες στην καρότσα καλώντας σε δημιουργία πολιτοφυλακών.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι φτιάχνουν ομάδες και προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές και να βοηθήσουν τις ελάχιστες πυροσβεστικές δυνάμεις που υπάρχουν, ακροδεξιοί βουλευτές και αυτόκλητες «πολιτοφυλακές» δράττονται της ευκαιρίας να εφαρμόσουν τη ρατσιστική ιδεολογία τους στην πράξη, την απαγωγή και την εξόντωση προσφύγων.

Εξάλλου, οι απαγωγές και η ληστεία των προσφύγων αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο έχουν εκπαιδευτεί τέτοιες αυτόκλητες «πολιτοφυλακές», συνδράμοντας στις επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Καλούμε άμεσα τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την παρέμβαση τους, όχι μόνο στην περίπτωση του βίντεο με τους κλειδωμένους στην καρότσα πρόσφυγες, αλλά ενάντια στα καλέσματα για πογκρόμ από ακροδεξιές ομάδες και αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» στον Έβρο. Ζητάμε την άμεση διάσωση εγκλωβισμένων προσφύγων και τη σύλληψη των δραστών υποκίνησης ρατσιστικής βίας και άλλων ποινικών αδικημάτων. Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των τουλάχιστον είκοσι έξι προσφύγων και πιθανή σχέση με τη δράση αυτόκλητων “πολιτοφυλακών”.

Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του έργου της δασοπυρόσβεσης και της δασοπροστασίας, την επίταξη όλων των αναγκαίων ιδιωτικών πόρων, την ενίσχυση των δημόσιων δομών, όπως το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που σηκώνουν το βάρος της δημόσιας υγείας σε ασφυκτικές συνθήκες.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που καλούν οργανώσεις και συλλογικότητες την Πέμπτη 24 Αυγούστου, 7μμ, στο Σύνταγμα.

(Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή