Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Νέα καταγγελία αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος δικηγόρου, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο (Επιστολή Πρ. ΔΣΗ)

Άλλη μια καταγγελία αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος δικηγόρου: μετά τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο.

Επιστολή του Πρόεδρου του Δ.Σ.Η. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με καταγγελόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος δικηγόρου – μέλους του Δ.Σ.Η., στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟY

Δικαστικό Μέγαρο

Τηλ: 2810/286-386 & 2810/288-312

Fax: 2810/288-311

E-mail: [email protected]

Αρ. Πρωτ.: 485

Ηράκλειο, 19-7-2023

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

Την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, κ. Μαρία Τιντικάκη

Την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, κ. Γεωργία Γουρνιεζάκη

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Νίκο Σπυριδάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την 18-7-2023 περιήλθε σε γνώση μας προφορική καταγγελία δικηγόρου – μέλους μας, ότι κατά την επίσκεψη της στο Α.Τ Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου προκειμένου να υποστηρίξει νομικά ως συνήγορος στενό συγγενικό της πρόσωπο, που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έγινε δέκτης ιδιαίτερα σκληρής και βίαιης αντιμετώπισης από τον εκεί αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος, σύμφωνα με όσα μας καταγγέλθηκαν, χειροδίκησε σε βάρος της και την απώθησε βίαια προσπαθώντας μάλιστα να την εκδιώξει από το Αστυνομικό Τμήμα. Η καταγγέλλουσα συνάδελφος έθεσε υπόψη μας φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης σε βάρος της, ενώ σήμερα υπέβαλε και έγκληση κατά του αστυνομικού οργάνου.

Το συγκεκριμένο αναφερόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος δικηγόρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν συνάδει με την αποστολή της αστυνομίας, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα, πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου σε μια ευνομούμενη κοινωνία και περιστέλλει το Κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο το λειτούργημα του δικηγόρου και τον θεσμικό του ρόλο, καλώντας την Πολιτεία και τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα αλλά και την Δικαιοσύνη να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος το παραπάνω περιστατικό για την ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων και να τις αποδώσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Νίκος Λογοθέτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή