Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Για τη στοχοποίηση του αιτούντος άσυλο στην Ελλάδα δικηγόρου Günay Dağ από το τουρκικό κράτος (Συνέντευξη τύπου, 9/2/23)

Δημοσιεύουμε κάλεσμα για συνέντευξη τύπου στον ΔΣΑ στις 9/2/2023 όσον αφορά στοχοποίηση του συναδέλφου μας αιτούντος άσυλο στην Ελλάδα δικηγόρου Günay Dağ από το τουρκικό κράτος.

ΚAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣIΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ GÜNAY DAĞ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ “ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ”

Η καταστολή των δικηγόρων στην Τουρκία από τη σημερινή κυβέρνηση Ερντογάν, όπως και η καταστολή όλων των πολιτικών του αντιπάλων, συνεχίζει να αυξάνεται. Σήμερα, πολλοί από τους συναδέλφους μας στην Τουρκία γίνονται στόχος διαφόρων μορφών επιθέσεων λόγω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, συνεχίζουν να υφίστανται πιέσεις, απαγορεύσεις, παράνομους και αυθαίρετους περιορισμούς.

Η τελευταία προσθήκη σε αυτή την αυξανόμενη πίεση προς τους δικηγόρους είναι η συμπερίληψη δικηγόρων στον παράνομο “κατάλογο καταζητούμενων τρομοκρατών”. Ο συνάδελφός μας δικηγόρος Günay Dağ, μέλος του Διεθνούς Τμήματος του Νομικού Γραφείου του Λαού, ο οποίος είναι αιτών πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και ζει σήμερα στην Αθήνα, προστέθηκε σε αυτόν τον κατάλογο που δημοσίευσε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο μήνα.

Υπάρχει επίσης μια σκευωρία με αβάσιμους ισχυρισμούς εναντίον του συναδέλφου μας Günay Dağ και των Τούρκων πελατών του, οι οποίοι βρίσκονται εδώ ως αιτούντες πολιτικό άσυλο και τους οποίους το τουρκικό κράτος παρακολουθεί και παρενοχλεί συνεχώς.

Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση θα είναι από κοινού υπεύθυνες για τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να υποστούν ο συνάδελφός μας Günay Dağ, ο οποίος έχει το καθεστώς του αιτούντος διεθνές πολιτικό άσυλο και βρίσκεται υπό τη νομική προστασία του ελληνικού κράτους, καθώς και οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία.

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση, την παρενόχληση και άλλες πρακτικές του τουρκικού κράτους κατά του συναδέλφου μας Günay Dağ και άλλων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία.

Ημερομηνία: 9 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα: 14.00

Τοποθεσία: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Νομικό Γραφείο του Λαού- Διεθνές Τμήμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή