Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία για τις αστυνομικές αγριότητες της 6/12/22 με θύματα και δικηγόρους

Καταγγελία για τις αστυνομικές αγριότητες της 6/12/22 με θύματα και δικηγόρους (ΕΠΔΑ, 8/12/2022)

Την 6η Δεκέμβρη 2022, 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε πολύ μαζική αντικατασταλτικη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε είχε προηγηθεί την προηγουμένη και ο ρατσιστικός και δολοφονικος πυροβολισμός του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη που είχε επικαιροποιήσει το νόημα μιας τέτοιας διαμαρτυρίας.

Μετά το τέλος της πορείας, οι αστυνομικές δυναμεις ΜΑΤ/ΔΡΑΣΗ σε ένα ακόμα κρεσέντο καταστολής επιδοθηκαν σε σωρεία από αναιτιες προσαγωγές και συλλήψεις. Ορισμένοι συλληφθέντες χτυπήθηκαν πολύ και χρειάστηκε η μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και συνάδελφος μας, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνων και του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, ο οποίος συνελήφθη όταν αναίτια δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο καταστημα Σέλας και του αποδόθηκαν ψευδείς κι εντελώς εωλες πλημμεληματικες κατηγορίες. Σε παρόμοιο σκηνικό υπέρμετρης κατασταλτικης βίας στην οδό Σόλωνος ασκούμενη συνάδελφος μας χτυπήθηκε βάναυσα και δολοφονικά από γκλομπ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί για ράμματα στον Ερυθρό Σταυρο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Υπουργό “Προστασίας του Πολίτη” που επέλεξαν άλλη μια φορά να κλιμακώσουν την ένταση, τη στιγμή που η ζωή του 16χρονου Ρομ κρέμεται από μια κλωστή.  Συγχρόνως καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις που για μια ακόμα φορά στοχοποίησαν συναδέλφους μας που βρέθηκαν στο δρόμο και κάνουμε σαφές ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. 

Οι δικηγόροι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο, δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, απέναντι στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Είναι καιρός ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αντί να επιδίδεται σε εργοδοτικό αυταρχισμό απεναντι στις ασκούμενες του Συλλόγου που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, να λάβει πρωτοβουλίες για να ανακοπεί η αυθαιρεσία της ΕΛΑΣ απέναντι σε συναδέλφους και να γίνει επιτέλους σεβαστός από την εκτελεστική εξουσία ο ρόλος των δικηγόρων ως υπερασπιστών των δικαιωμάτων. 

Τέλος απαιτούμε την αθωωση του συλληφθέντος συναδελφου μας και των υπολοίπων συλληφθέντων της πορείας της 6/12 και την απόδοση δικαιοσύνης για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή