Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Εκδήλωση της ΕλΕΔΑ στον ΔΣΑ για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία (5/12/2022)

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) παρακολουθεί και παρεμβαίνει συστηματικά στον δημόσιο λόγο γύρω από το διαχρονικό φαινόμενο της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Τέτοια περιστατικά, μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο και συχνότερα, ιδίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρά τις αναρίθμητες καταγγελίες, το αποδεικτικό υλικό, τις εκκλήσεις και τις προτάσεις θεσμών, φορέων και πολιτών, τις επίμονες αιτιάσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και δικαστηρίων περί δομικού προβλήματος ατιμωρησίας, το εν λόγω φαινόμενο, όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά, αντιθέτως, μοιάζει να συντηρείται και να τροφοδοτείται, αν όχι να προωθείται σιωπηρά από την πολιτεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕλΕΔΑ επεξεργάστηκε και δημοσίευσε κείμενο τεκμηρίωσης και προτάσεων με τίτλο: «ΕΛ.ΑΣ.: Ζητήματα υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας» και διοργάνωσε την παρούσα εκδήλωση για την παρουσίασή του στις 5 Δεκεμβρίου 2022 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ανδρέας Τάκης και συμμετείχαν οι:

– Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου, Ειδική Επιστήμονας, Συνήγορος του Πολίτη
– Θανάσης Καμπαγιάννης, Δικηγόρος, Μέλος ΔΣ του ΔΣΑ
– Δέσποινα Παρασκευά – Βελουδογιάννη, Υπεύθυνη Εκστρατειών, Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας
– Κατερίνα Πουρναρά, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή