Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Κυβέρνηση των ΜΑΤ: Ξυλοδαρμός του δικηγόρου Ν. Κοτσελόπουλου μετά από παράνομη αυτόφωρη διαδικασία

Κυβέρνηση των ΜΑΤ: Ξυλοδαρμός του δικηγόρου Ν. Κοτσελόπουλου μετά από παράνομη αυτόφωρη διαδικασία

Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας, δικηγόρου Αθηνών, Νικόλαου Κοτσελόπουλου εντός της Ευελπίδων κατόπιν παράνομης αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του.

Για άλλη μια φορά, η Ελληνική Αστυνομία έκανε κουρέλι κάθε έννοια νομιμότητας συλλαμβάνοντας την Τρίτη 22/11 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Προσφυγικά) και κρατώντας με την αυτόφωρη διαδικασία δικηγόρο, παρότι ήταν γνωστή η ιδιότητά του και η ειδική δωσιδικία που απολαμβάνει.

Ο συνάδελφος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το επόμενο πρωί, αν και είναι σαφής και ξεκάθαρη η εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ότι δικηγόρος δεν μπορεί να κρατηθεί στα πλαίσια αυτοφώρου.

Όταν απελευθερώθηκε με εντολή εισαγγελέα, ο ίδιος συνάδελφος χτυπήθηκε στο κεφάλι από τα ΜΑΤ εντός της Ευελπίδων, μπροστά στο κτίριο 7, στη διάρκεια επίθεσης των αστυνομικών σε αλληλέγγυους προς τους 78 συλληφθέντες! Τις αγριότητες των ΜΑΤ έχουν καταγγείλει οι συνήγοροι υπεράσπισης που παρίσταντο στο Αυτόφωρο Τριμελές, με δημόσια δήλωσή τους.

Μετά το “ατυχές περιστατικό” της σύλληψης του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, τι έχει να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την παράνομη αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου Ν. Κοτσελόπουλου και τον ξυλοδαρμό του εντός δικαστηρίων;

Καλούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος να λάβουν άμεσα θέση και να καταγγείλουν την κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία με θύματα πολίτες και δικηγόρους.

Το δελτίο τύπου των συνηγόρων υπεράσπισης εδώ: https://epda.gr/…/deltio-typoy-6-synigoron-yperaspisis…/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή