Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Καταγγελία για τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό συναδέλφου – Αγριότητες των ΜΑΤ στην Ευελπίδων

Καταγγελία για τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό συναδέλφου – Αγριότητες των ΜΑΤ στην Ευελπίδων

Οι δικηγόροι ξανά στο στόχαστρο! Συνάδελφός μας συνελήφθη, κρατήθηκε ολονυχτίς στη ΓΑΔΑ παρότι δήλωσε την επαγγελματική του ιδιότητα και στη συνέχεια χτυπήθηκε στο κεφάλι από τα ΜΑΤ εντός της Ευελπίδων στη διάρκεια επίθεσης σε αλληλέγγυους!

Στη χτεσινή απάνθρωπη επίθεση της Αστυνομίας στα «Προσφυγικά» της λεωφ. Αλεξάνδρας, για ακόμη μία φορά, συνάδελφός μας ξυλοκοπήθηκε συνελήφθη και κρατήθηκε ΓΑΔΑ όλη τη νύχτα, παρότι από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει την επαγγελματική του ιδιότητα. Σήμερα το μεσημέρι όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, πράγμα που θα έπρεπε να έχει συμβεί από την πρώτη στιγμή εχτές.

Ο ίδιος συνάδελφος χτυπήθηκε στο κεφάλι από τα ΜΑΤ εντός της Ευελπίδων, μπροστά στο κτίριο 7, στη διάρκεια επίθεσης των αστυνομικών σε αλληλέγγυους!

Τέτοιου είδους περιστατικά αυθαιρεσίας απέναντι σε δικηγόρους είναι συνεχή τα τελευταία χρόνια, εντασσόμενα στη γενικότερη αυθαιρεσία και τρομοκρατική τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από πολλά αντίστοιχα περιστατικά το 2021 και τη διαμαρτυρία των δικηγορικών συλλόγων, εξέδωσε την 2/2021 εγκύκλιό της, με την οποία είναι πλέον σαφές προς όλους ότι:

«κράτηση δικηγόρου συλληφθέντος για αυτόφωρο πλημμέλημα δεν είναι σύννομη, αλλά ο συλλαβών και διακριβώσας την ιδιότητα του συλληφθέντος ανακριτικός υπάλληλος δεν τον οδηγεί στο κρατητήριο, αλλά έχει νόμιμη υποχρέωση να ειδοποιήσει αυτοστιγμεί τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών («Εισαγγελέα Υπηρεσίας»), ο οποίος (από υπηρεσιακό καθήκον) θα έχει ετοιμότητα, κάθε ώρα και κάθε μέρα, εργάσιμη ή γιορτινή, να δεχθεί τον συλληφθέντα δικηγόρο, που (πρέπει να) οδηγείται αμέσως ενώπιον του (χωρίς να είναι επιτρεπτή η εκδίκαση της σχετικής ποινικής υπόθεσης του κατά την αυτόφωρη διαδικασία), ενώ είναι δυνατή, και σύμφωνη με το νόμο, και η (τηλεφωνική) εισαγγελική εντολή να αφεθεί ελεύθερος (άμα τη συλλήψει), βασιζόμενη στην εκτίμηση της βαρύτητας του εγκλήματος και της προσωπικότητας του συλληφθέντος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 279 ΚΠΔ, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».

Για μια ακόμα φορά διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη στοχοποίηση και μεταχείριση συναδέλφου μας, η οποία συνιστά εκτροπή από κάθε νομιμότητα.

[Η φωτογραφία με τα αίματα έξω από το κτίριο 7 σήμερα.]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή