Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Εναλλακτική Παρέμβαση στηρίζει τον αγώνα και την αποχή των ασκουμένων στον ΔΣΑ!

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή στηρίζει τον αγώνα και την αποχή των ασκουμένων στον ΔΣΑ!

Στην συνεδρίαση στις 19.10.2022 του ΔΣΑ, στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα της κατοχύρωσης δικαιωμάτων των ασκούμενων συναδελφισσών, τέθηκε και το ζήτημα των συνθηκών εργασίας των ασκούμενων δικηγόρων του ΔΣΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Δυστυχώς οι συναδέλφισσες αντιμετώπισαν αδιαφορία και άρνηση του Προέδρου και της πλειοψηφίας του ΔΣ να συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και μακρό διάστημα, οι ασκούμενες του ΔΣΑ που έχουν τοποθετηθεί στις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο γραφείο 3 εργάζονται υπό συνθήκες τρομερής πίεσης και απαξίωσης.

Επιτελούν καθήκοντα αμιγώς γραμματειακά που καμία σχέση δεν έχουν με την ουσιαστική άσκηση του επαγγέλματος, ενώ μάλιστα χειρίζονται καθημερινά πληροφορίες που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα, αναλαμβάνοντας ατομικά δια της υπογραφής τους τη σχετική ευθύνη χωρίς να φέρουν την ιδιότητα των δικαστικών υπαλλήλων και χωρίς κάποια εγγύηση προστασίας εκ μέρους του Συλλόγου.

Είναι προφανές ότι η απασχόληση ασκούμενων δικηγόρων με αυτές τις υπηρεσίες επιχειρεί να καλύψει το γνωστό πρόβλημα των πάγιων και τεράστιων ελλείψεων προσωπικού που υπάρχουν στα Δικαστήρια σε σχέση με τον μεγάλο όγκο υποθέσεων και υπηρεσιών που καλύπτει το Πρωτοδικείο Αθηνών. Ελλείψεις που οδηγούν, όπως είναι γνωστό, σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, ατέλειωτες ουρές, διαρκή εκνευρισμό και αβίωτες συνθήκες εργασίας για δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους.

Οι ασκούμενες συναδέλφισσές μας έχουν ξεκινήσει αποχή από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ζητώντας από τη Διοίκηση του Συλλόγου να εισακούσει το αίτημά τους να μην υποχρεώνονται να απασχολούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο ΔΣΑ έχει υποχρέωση να εισακούσει και να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όχι μόνο ως αρμόδιος φορέας, πολλώ μάλλον σε αυτήν την περίπτωση που οι εν λόγω συναδέλφισσες έχουν συμβληθεί με τον ίδιο το Σύλλογο.

Αλλά οφείλει και να αυξήσει τη διεκδίκηση για πραγματική ενίσχυση των υπηρεσιών του δικαστικού συστήματος με προσωπικό και υποδομές, που υποβαθμίζει συνολικά το επάγγελμά μας αλλά και την ποιότητα της πρόσβασης στη δικαιοσύνη.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή