Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Ευγενία Κουνιάκη: «Νo man’s land για τους πρόσφυγες η νησίδα του Έβρου»

«Ένα 5χρονο κορίτσι νεκρό και άλλο ένα κινδυνεύει στην νησίδα όπου είναι εγκλωβισμένοι 40 πρόσφυγες»

«Η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί μια πολιτική “αναγκαστικών εξαφανίσεων”, τα σύνορα πλέον είναι no man’s land. Προστατεύουμε τα σύνορα δεν σημαίνει ότι σκοτώνουμε 5χρονα» είπε στο Κόκκινο 105,5 και την Τζούλυ Τσίγκα η δικηγόρος της οργάνωσης Human Rights 360 Ευγενία Κουνιάκη.

«Σε νησίδα του Έβρου βρίσκονται 40 πρόσφυγες. Σήμερα είναι 39 μετά τον θάνατο ενός κοριτσιού 5 ετών από τσίμπημα σκορπιού, ενώ άλλο ένα παιδάκι κινδυνεύει για τον ίδιο λόγο. Οι άνθρωποι είχαν ζητήσει βοήθεια αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Οι αρχές με τις οποίες επικοινωνούμε είναι ότι δεν τους βρίσκουν, ενώ έχουμε το ακριβές σημείο με τις συντεταγμένες. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αγωνιούμε και για τα παιδιά.

Πριν λίγο καιρό έγινε επαναπροώθηση στην Τουρκία. Είναι η αποτυχία της πολιτικής Μηταράκη που χαρακτηρίζει την Συρία “ασφαλή χώρα”. Η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Είναι μια ένδειξη αυθαιρεσίας, πολύ ανησυχητική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λέει ψέματα δημοσίως. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει πού βρίσκονται τώρα οι πρόσφυγες όταν η νησίδα βρίσκεται δίπλα σε δρόμο, πιθανότατα και πολύ κοντά σε φυλάκιο. Προστατεύουμε τα σύνορα δεν σημαίνει ότι σκοτώνουμε 5χρονα». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή