Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Η Ασφάλεια Χανίων καλεί συνδικαλιστές φοιτητές: Να σταματήσουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης!

Η απειλή ποινικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών μετά από αίτημα της Υπουργού Παιδείας κλιμακώνει την πορεία ολοταχώς της κυβέρνησης προς τις μεθόδους των πιο ολοκληρωτικών καθεστώτων  

Δημοκρατική συστράτευση για την προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δίκαιων αγώνων της νεολαίας!  

(Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής, 20/6/2022)

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Ασφάλεια Χανίων ξεκίνησε να αποστέλλει κλήσεις μαζικά σε συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες για προανάκριση. Μέχρι σήμερα απειλούνται με διώξεις 8 συνδικαλιστές φοιτητές, μέλη ΔΣ και μεταξύ αυτών οι Πρόεδροι των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη μιας υπόθεσης που εκκίνησε η ίδια η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με έξωθεν παρέμβαση στο Ίδρυμα, όταν ζήτησε το Νοέμβριο 2021 εισαγγελική παρέμβαση απέναντι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Μετά την νικηφόρα ολοκλήρωση κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε απόπειρα εκκίνησης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος φοιτητή για «αφισορύπανση», που δεν προχώρησε με δημόσια τοποθέτηση της Πρυτανείας του Ιδρύματος που θεώρησε το ζήτημα λήξαν, η Υπουργός παρενέβη ζητώντας ποινική διερεύνηση για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας των συλλόγων.  

Και μόνο το γεγονός ότι η Υπουργός επιλέγει να μετατρέψει εαυτήν σε διώκτη των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων, παρακάμπτοντας ακόμη και τις πανεπιστημιακές διοικήσεις, αποτελεί μείζον ζήτημα για τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης στο χώρο των πανεπιστημίων. Προφανώς η κυβέρνηση δεν διατηρεί ούτε τον ελάχιστο σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Αλλά και συνολικότερα, η εκστρατεία του Υπουργείου και της ασφάλειας να σύρουν μαζικά συνδικαλιστές φοιτητές στις εισαγγελικές αρχές και να στοχοποιήσουν τις πλέον στοιχειώδεις μορφές της συλλογικής οργάνωσης και της συνδικαλιστικές δράσης, αποτελεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση αυταρχισμού και οδηγεί στην ποινικοποίηση του αναφαίρετου συνδικαλιστικού δικαιώματος των φοιτητών και της δράσης των φοιτητικών συλλόγων.  

Η αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλλει, ενάντια στη βούληση της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, το αυταρχικό της όραμα για το πανεπιστήμιο και το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ακόμη και μετά τον γύρο έντασης που προκάλεσε η ίδια με τη σοκαριστική αστυνομική βαρβαρότητα στο ΑΠΘ που οδήγησε σε σοβαρότατους τραυματισμούς δεκάδων φοιτητών, φαίνεται ότι την έχει οδηγήσει σε κατασταλτικό παροξυσμό απέναντι στη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα.  

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία σε βάρος των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στο Πολυτεχνείο Κρήτης.  

Ο δημοκρατικός νομικός κόσμος στέκεται δίπλα τους, για να αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και δίπλα στην αγωνιζόμενη νεολαία που πρωταγωνιστεί στους αγώνες υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα μας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή