Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Συμμετοχή της Εναλλακτικής στη Μέρα Δράσης για την υγεία

Συμμετοχή της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής στις κινητοποιήσεις της 22 ΓΕΝΑΡΗ – Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού

Δύο χρόνια μετά, η πανδημία εξακολουθεί και αποτελεί διαρκή απειλή για την υγεία και τις ζωές συμπολιτών μας. Μετά και τη νέα έξαρση μετάδοσης της μετάλλαξης όμικρον, μετράμε δεκάδες απώλειες ζωών, ενώ το σύστημα υγείας έχει προ πολλού ξεπεράσει την οριακή κατάσταση.

Παρά την εμμένουσα απειλή της πανδημίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να προχωρήσει σε μια πολιτική πραγματικής ενίσχυσης του ΕΣΥ. Η υποστελέχωση και οι προφανείς ελλείψεις οδηγούν το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό σε εξάντληση, σε ανεπάρκεια ΜΕΘ για τις ανάγκες της πανδημίας, αλλά και στην αδυναμία κάλυψης άλλων, πέραν της Covid19, σημαντικών ιατρικών αναγκών.

Αλλά και στο επίπεδο της πρόληψης και επιδημιολογικής επιτήρησης, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία για την προμήθεια τεστ, και αρνείται να λάβει μέτρα αποτροπής της διάδοσης σε σχολεία και χώρους δουλειάς, με την ενίσχυση των ΜΜΜ κ.ά. Η κάλυψη των ζωτικών αναγκών της κοινωνίας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κυβερνητική προτεραιότητα. Γι’ αυτό και ο λαός έχει εγκαταλειφθεί στη φτωχοποίηση και το κύμα ακρίβειας, με αποτέλεσμα ανησυχητικά επίπεδα αύξησης της οικονομικής και ενεργειακής φτώχειας.

Αντ’ αυτών η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του αυταρχισμού και αχρείαστων μηχανισμών καταστολής, αλλά και αξιοποιεί την κατάσταση της πανδημίας για να προωθήσει μια ατζέντα αναίρεσης κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων. Αντί να ενισχύει το σύστημα της δημόσιας υγείας έχει μετατρέψει το εμβόλιο που είναι ένα σημαντικό όπλο απέναντι στον ιό, σε εργαλείο καταστολής και απέκδυσης κάθε κυβερνητικής ευθύνης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν περνάει μέσα από διαχωρισμούς εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ούτε μέσα από κυρώσεις, αναστολές εργασίας και πρόστιμα που ενισχύουν τον σκεπτικισμό όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, δίνοντάς τους βορά σε αντιεμβολιαστικές και συνωμοσιολογικές απόψεις αλλά και σε φασιστικά μορφώματα που καραδοκούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, συντασσόμαστε με τους αγώνες για τη διεκδίκηση στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας και της επιβίωσης της κοινωνίας. Διεκδικούμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, σχολεία, ΜΜΜ, δωρεάν τεστ για τους πολίτες, πλατιά εμβολιαστική καμπάνια ενημέρωσης, ενίσχυση της κοινωνίας μπροστά στη φτώχεια και την ακρίβεια. Να πάψει η κυβέρνηση να επενδύει στην καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 22/1 για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, 12.00 στο Σύνταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή