Η Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ

Νοέμβριος 2021

Ημερομηνία:

Μοιραστείτε:

Have you been to Evros, Mr Mitsotakis? – Με αφορμή την επαναπροώθηση Αφγανού διερμηνέα της Frontex (!)

Have you been to Evros, Samos, Kos, Mytilini, Chios, Peloponissos, Thessaloniki Mr. Mitsotakis? (Ανακοίνωση της Εναλλακτικής, 3/12/2021)

Οι εγκληματικές ενέργειες της Αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας των συνοριοφυλάκων, λιμενικού έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Συνιστούν σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τεράστιας ηθικής και πολιτικής απαξίας, πέρα από παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών οι οποίες δεσμεύουν την Ελλάδα, ακόμα δε και τις πλέον προβληματικές όπως αυτή μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Στα σύνορα του Έβρου, όπως το Λιμενικό στο Αιγαίο, η Ελληνική Αστυνομία έχει, με ξεκάθαρη κυβερνητική εντολή, μετατραπεί σε σκοτεινή εγκληματική συμμορία. Όμως, εδώ και δύο χρόνια, τα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου έχουν επεκταθεί σε όλη την επικράτεια, καταγγελίες για απαγωγές, συλλήψεις και επαναπροωθήσεις έχουν καταγραφεί από την Ηγουμενίτσα, την Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου και όλη τη Β.Ελλάδα.

Όταν η Frontex, ο ίδιος ο ευρωπαϊκός μηχανισμός επιτήρησης συνόρων, με σοβαρές καταγγελίες για την στάση της στα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου, αναγκάζεται να καταγγείλει την παράνομη σύλληψη ενός Αφγανού διερμηνέα της, μαζί με άλλους πρόσφυγες, και την παράνομη και βίαιη επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, τότε η ελληνική δημοκρατία έχει μετατραπεί σε πεδίο απόλυτης αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία (δεύτερη μέσα στο 2021) που η ίδια η FRONTEX, η συνοριοφυλακή της Ε.Ε. δηλαδή, διαβίβασε ανέφερε και ζήτησε τη διερεύνηση από τον Συνήγορο του Πολίτη, Αφγανός διερμηνέας, μόνιμος κάτοικος Ιταλίας και υπάλληλος της FRONTEX στον Έβρο, «…Ο διερμηνέας κατάγεται από το Αφγανιστάν και ζει νόμιμα στην Ιταλία για χρόνια. Εργάζεται ως υπάλληλος στης Frontex και βρισκόταν σε αποστολή στον Έβρο. Επέστρεφε με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη για μερικές ημέρες άδεια, όταν η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο και τον έβγαλε έξω μαζί με άλλους επιβάτες πρόσφυγες. Όπως καταγγέλλει, τους μετέφεραν σε απομακρυσμένη αποθήκη, όπου κρατήθηκαν μαζί τουλάχιστον 100 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Τους χτύπησαν άγρια, τους ανάγκασαν να γδυθούν, τους πήραν κινητά, χρήματα και έγγραφα. Ο υπάλληλος της Frontex προσπάθησε να ενημερώσει την αστυνομία για την ιδιότητά του, αλλά η προσπάθεια αυτή αντιμετωπίστηκε με γέλια και περισσότερα χτυπήματα, όπως λέει. Αργότερα τους έβαλαν σε βάρκες και τους μετέφεραν στην Τουρκία μέσω του Έβρου. Ο διερμηνέας κατάφερε να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη, κατέφυγε στο ιταλικό προξενείο και επέστρεψε στην Ιταλία στις 18 Σεπτεμβρίου».

(Πηγές: https://tinyurl.com/yckjpcem, https://tinyurl.com/2d264zup, https://tinyurl.com/vmc4w9bs)

Η καταγγελία αυτή όχι απλά επιβεβαιώνει το ότι οι ελληνικές αρχές παραβιάζουν απάνθρωπα το διεθνές δίκαιο εδώ και χρόνια, όπως έχει πολλές φορές καταγγελθεί, αλλά ότι αυτό γίνεται οργανωμένα από τα αρμόδια Υπουργεία, με κυβερνητική εντολή και συγκάλυψη των πιο βάναυσων, βασανιστικών πρακτικών.

Η δράση των αστυνομικών οργάνων, της συνοριοφυλακής, και ενδεχομένως άλλων αυτόκλητων πατριωτών «συνοριοφυλάκων», συνιστά εγκληματική δραστηριότητα, που διεξάγεται συστηματικά με την κάλυψη, ανοχή και όπως φαίνεται και καθοδήγηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, και ως τέτοια πρέπει να καταγγελθεί, να δημοσιοποιηθεί, να διερευνηθεί και να τιμωρηθούν οι ένοχοι εγκληματίες κατά των προσφύγων, κατά της ανθρωπότητας.

Η προκλητική και ανερυθρίαστη απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ για τις συνεχείς και καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις στα νησιά του Αιγαίου και δη στη Σάμο, «Have you been to Samos? No, you have not been», επιβεβαιώνει την ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού για την συστηματική παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου.

(Φωτ.: Getty Images/Ideal Image, πηγή Lifo)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημοφιλή